Dolar 34,1531
Euro 38,2168
Altın 2.931,63
BİST 9.708,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Az Bulutlu
İstanbul
28°C
Az Bulutlu
Cts 27°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C

Miçotakis: Türkiye ile yeni bir fırsat penceresi açıldı

Miçotakis: Türkiye ile yeni bir fırsat penceresi açıldı
27/09/2024 12:00
A+
A-

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye ile deniz yetki alanlarının belirlenmesi için bir fırsat olduğunu ve bunu değerlendirmek için cesur olunması gerektiğini kaydetti.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulunda Türkiye-Yunanistan ilişkileri ve iki ülke arasında yıllardır çözülemeyen deniz yetki alanları sorununa ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İkili İlişkilerde İletişim Kanalları Açık Tutulacak
Konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile son bir yıl içinde altı kez buluştuğunu belirten Miçotakis, Türkiye ile ilişkileri geliştirmek için yeni yollar aramaya devam edeceklerini söyledi. İklim değişikliği ve göç gibi ortak sorunlar konusunda işbirliği yapma imkanlarının bulunduğuna dikkat çekti.

“40 Yıldır Çözülemeyen Sorunlar Çözümsüz Kalmaz”
Miçotakis, Türkiye ile kıta sahanlığı ve münhasır ekonomik bölge sorunlarının 40 yılı aşkın süredir çözülemediğini hatırlatarak, “Ancak bu çözümsüz kalacakları anlamına gelmez.” dedi. Bu sorunların çözümü için mevcut olan fırsat penceresini değerlendirmek gerektiğini vurguladı.

Doğu Akdeniz İçin Ortak Çözüm Vurgusu
Yunanistan Başbakanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın deniz yetki alanlarının uluslararası hukuka uygun şekilde belirlenmesi yönündeki açıklamalarını memnuniyetle dinlediğini ifade ederek, “Bugün bir fırsat penceresi olduğuna inanıyorum ve bu fırsatı değerlendirmek için cesur ve bilge olmalıyız.” ifadesini kullandı.

Miçotakis, Türkiye ile olası gerginlikleri azaltmak için iletişim kanallarını açık tutacaklarını ve ilişkilerde daha fazla işbirliği yapma yolları aramaya devam edeceklerini belirtti.

 

KAYNAK: Türkgün / Anadolu Ajansı-AA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.