Dolar 34,1531
Euro 38,2168
Altın 2.931,63
BİST 9.708,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Az Bulutlu
İstanbul
28°C
Az Bulutlu
Cts 27°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C

Preveze Deniz Zaferi 486 yaşında! Boğaz’dan 16 gemi geçiş yaptı

Preveze Deniz Zaferi 486 yaşında! Boğaz’dan 16 gemi geçiş yaptı
27/09/2024 10:27
A+
A-

Preveze Deniz Zaferi’nin 486. yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü kutlanıyor. Barbaros Hayrettin Paşa komutasındaki Osmanlı Donanması’nın zaferi, Türk denizcilik tarihinde önemli bir dönüm noktası olarak kabul ediliyor.

Preveze Deniz Zaferi’nin 486’ıncı yıldönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü Kutlamaları çerçevesinde Türkiye’nin ilk Amfibi hücum gemisi ve dünyanın ilk SİHA gemisi olan TCG Anadolu, basın mensuplarını karşıladı. Sabah saatlerinde Sancaktepe askeri havalimanından kalkan helikopter ile Karadeniz açıklarına demirlenen gemiye yapılan iniş, helikopterden havadan görüntülendi.

Preveze Deniz Zaferi 486 yaşında 16 gemi Boğazdan geçiş yaptı
Deniz Kuvvetleri’ne Ait 16 Gemi Limanları Ziyaret Edecek
Preveze Deniz Zaferi ve Deniz Kuvvetleri Günü etkinlikleri kapsamında bugün Deniz Kuvvetleri’ne ait 16 gemi, Türkiye’nin çeşitli limanlarını ziyaret edecek. Bu ziyaretler, halkın gemilere ve denizciliğe olan ilgisini artırmayı amaçlıyor.

Deniz Kuvvetleri Gemileri Halka Açık Olacak
Deniz Kuvvetleri Günü etkinlikleri çerçevesinde gemiler, 10:00 ile 16:00 saatleri arasında halka açık olacak. Bu sayede ziyaretçiler, Türk deniz kuvvetlerine ait gemilerin gücünü yakından inceleme fırsatı bulacaklar. Saat 11.00’de ise 16 gemi ile İstanbul Boğazı’nda geçiş yapılacak.

KAYNAK: Türkgün / Anadolu Ajansı-AA /VNN Türk

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.