Dolar 34,1623
Euro 38,1653
Altın 2.914,46
BİST 9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Çok Bulutlu
İstanbul
18°C
Çok Bulutlu
Pts 18°C
Sal 22°C
Çar 24°C
Per 27°C

Sosyal medyadan kazançlar basit usulde vergilendirilecek

Sosyal medyadan kazançlar basit usulde vergilendirilecek
26/09/2024 14:47
A+
A-

Sosyal medyadan kazançlar basit usulde vergilendirilecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı, sosyal içerik üreticileri ile mobil uygulama geliştiricilerine yönelik basit usulde vergilendirme kapsamını genişleterek daha fazla kişi için kolaylık sağladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın düzenlemesiyle sosyal medya içerik üreticileri ve mobil uygulama geliştiricileri için basit usulde vergilendirme uygulaması genişletildi. Bu kapsama internet siteleri ve elektronik ortamlar üzerinden içerik paylaşarak kazanç elde edenler de dahil edildi.

İnternet Üzerinden Kazançlar Basit Usulde Vergilendirilecek

İnternet üzerinden bireysel kurs, veri işleme, ürün tanıtımı gibi hizmetler sunanlar da basit vergilendirme sistemine tabi olacak. Bu kişilerin kazançları, bankalar aracılığıyla %15 tevkifat kesintisiyle vergilendirilecek.

Vergi İstisnası ve Bankalar Üzerinden Tevkifat

İçerik üreticileri, ikametgahlarındaki vergi dairesinden istisna belgesi alarak banka hesapları üzerinden elde ettikleri kazançları vergilendirecek. Hasılatın %15’i banka aracılığıyla kesilecek ve vergi dairesine bildirilecek.

Vergi Beyannamesi Şartları

Kazançları belirlenen sınırı aşmayan içerik üreticileri beyanname vermeyecek ve defter tutma yükümlülüğünden muaf olacak. Ancak yıllık 3 milyon lirayı aşan kazançlar için beyanname verme zorunluluğu doğacak.

 

KAYNAK: Türkgün/AA-Anadolu Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.