Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Pts 27°C
Sal 27°C
Çar 27°C
Per 28°C

Anayasanın 4’üncü maddesi değişsin’ diyen bizim muhatabımız değil

Anayasanın 4’üncü maddesi değişsin’ diyen bizim muhatabımız değil
22/09/2024 17:22
A+
A-

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, katıldığı televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. MHP’li Yönter, lider Devlet Bahçeli’nin sapasağlam ayakta olduğunu ve belirtirken “İftira atanlarla hesaplaşacağız, helalleşmeyeceğiz.” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, katıldığı programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor. MHP’li Ulvi Yönter, “Devlet Bahçeli’nin duruşu, Türk tarihinin bugüne kadarki yaşanmış büyün hadiselerin muhassalasıdır. Liderimiz dimdik ayakta, sapasağlam.” dedi.

İşte MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter’in açıklamaları:

İçişleri Bakanlığı, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı kapsamlı bir araştırma yaptı. Nereden, nasıl iftiraların yayıldığı belirlendi. Bunların hukuken peşine düşüldü, kimsenin yanına bırakmayacağız. Kimliği tespit edilen ve Türkiye’de yaşayanlardan bazıları savcının karşısında, bu bitmeyecek, biz de mücadeleden vazgeçmeyeceğiz.

“TÜRKİYE’NİN YÜKSELİŞİ BİRİLERİNİ KUDURTUYOR”

Yunanistan Savunma Bakanı Meis Adası’na gelmiş bize meydan okuyor. Balkanlar, Bulgaristan’da hala siyasal istikrar sağlanmış değil. Güneyimize bakın, kimin eli kimin cebinde belli değil, tam bir kaotik durum var karşımızda. Kafkaslar sıkıntılı, bir istikrar adası olarak Türkiye sivrilmiş vaziyette. Türkiye’nin bu yükselişi birilerini kudurtuyor, hazmedemiyorlar. DEM’lenmiş CHP’ye bakın, PKK’ya bakın, Türk düşmanlarına bakın.

“ÖZGÜR BEY’İN NORMALLİĞİ PKK VE DEM’İN ETEĞİNİN ALTINDA SAKLANMAK”

Özgür Bey normalleşmeden ne anladığını bir türlü anlatamadı. Onun normalliği PKK ve DEM’in eteğinin altında saklanmak. Türkiye’de her şey normal. Siyasal istikrar var mı? Var. Sorunlarımız yok mu? Var. Bir iktidar sorunumuz hamd olsun yok. Türkiye ekonomik meseleleri günden güne pek tabi çözüyor, enflasyon düşüyor.

TÜRKİYE BİR HUKUK DEVLETİ, HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ HAKİM

İnşallah, yargısal süreçteki bazı kararların toplum vicdanında karşılığının olmadığını hepimiz biliyoruz. Türkiye bir hukuk devleti, hukukun üstünlüğü hakim. Bunların hepsinin düzeleceğine inanıyoruz. Yargısal anlamda TBMM’de reform söz konusu. Önümüzdeki yasama yılında inşallah yargıda kapsamlı bir reform yapılacak. Bu sene adım atılır.

Anayasa konusuna gelince MHP Genel Başkanımızın başından beri hassasiyetle takip ettiği bir süreç. Türkiye’nin yeni bir Anayasa ile kavuşmasını istiyor. Genel başkanımız hassasiyet gösterdi. Cumhuriyetin 100’üncü yılı için 100 maddelik bir Anayasa hazırlattı.

ANAYASANIN 4. MADDESİ HAKKINDA

‘Anayasanın 4’üncü maddesi değişsin’ diyen bizim muhatabımız değil. Değiştirebilecek babayiğit varsa çıksın. Türkiye’nin hukuksal kimliğine kastediyorsanız sizinle mücadele ederiz.

“TÜRK İLE KÜRDÜN ARASINDA MAYIN DÖŞEMEYE ÇALIŞAN KİM VARSA HAİNDİR”

Herkesi içine alan etnikçi bir Anayasa olmayacakmış? Anayasanın neresinde etnik kimlik var. Türk bu milletin can damarıdır. Devlet Türk, millet Türk, vatan Türk, bayrak Türk. Türk bir ırkçılığı işaret edilen anlayışla tabir edilemez. Herkes Türk milletinin eşit, onurlu birer fertleri biz özbeöz kardeşiz. Türk ile Kürdün arasında mayın döşemeye çalışan kim varsa haindir. Anayasa konusunda yapıcı, tavrımızı devam ettiriyoruz. Genel başkanımız bunun bir an evvel sonuçlanmasını arzu ediyor. Geçtiğimiz perşembe günkü basın toplantısında kamuoyunda bunu deklare etti. Samimiyseler buyursunlar gelsinler. Bizim Anayasa taslağımız hazır. Muhtemelen AK Parti de tamamlamıştır. Heyetler bir araya gelir madde madde değerlendirilir.

KAYNAK: Türkgün

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.