Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Pts 27°C
Sal 27°C
Çar 27°C
Per 28°C

Aracıyla kaçakçılık yapılırken yakalanan CHP’li Ediz Ün hakkında şok iddia

Aracıyla kaçakçılık yapılırken yakalanan CHP’li Ediz Ün hakkında şok iddia
22/09/2024 17:03
A+
A-

Aracıyla kaçakçılık yapılırken yakalanan CHP’li Ediz Ün hakkında şok iddia

Gazeteci Mehmet Çek, milletvekili seçildikten sonra Bulgaristan’a 69 kez giriş çıkş yapan CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün hakkında skandal iddialarda bulundu.
Sosyal medya hesabı üzerinden iddialarını sıralayan gazeteci Mehmet Çek yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
“Çakarlı aracında binlerce kaçak elektronik sigara ve otomizer ateşleyiciler ele geçirilen CHP milletvekili Ediz Ün, milletvekili olduğundan bu yana Bulgaristan’a 69 kez giriş-çıkış yapmış.
Bu şahısta uyuşturucudan kumara kadar her yol var, şahsen kullandığı aracı dokunulmazlık nedeniyle aramamışlar, arasınlar fiziki kontrolden geçirsinler kuvvetle muhtemel uyuşturucu bulacaklar.
Buyursun kendisi test versin, bakalım ne çıkacak?
Bu arada şahıs konuya ilişkin yaptığı açıklamada ‘Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri ve hedefleri doğrultusunda çalışmalarımı sürdürmekteyim.’ demiş.”

Aracıyla kaçakçılık yapılan CHP’li Ediz Ün’den ilginç savunma

CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün’ün aracından binlerce kaçak elektronik sigara bulundu. CHP’li Ün kendisini, “Atatürk’ün ilkeleri doğrultusunda çalışıyorum. Şoförlerimden birinin bir cahilliği…” ifadesiyle savundu.

CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün’e ait cipte binlerce kaçak elektronik sigara parçası ele geçirildi. Aracın şoförü tarafından kullanıldığını belirten Ün, ilginç savunma şekli ile şaşırttı. “Atatürk’ün ilkeleri doğrultusunda çalışıyorum. Şoförlerimden birinin bir cahilliği…” dedi.
Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri TEM Otoyolu Gişeleri’nde bir cipi durdurdu.
Araçtaki F.A. ve Ç.R.Ç, rızalarıyla araçtaki 530 boş elektronik sigara kutusu, 2 bin 242 elektronik sigara kiti, 2 bin 790 elektronik sigara başlığı, 1275 elektronik sigara ateşleyicisi, 130 likit haznesi ve 18 sigara likidini ekiplere teslim etti.
Şüpheliler, “gümrük kaçakçılığı” suçundan işlem yapılmasının ardından serbest bırakıldı.

ARAÇ CHP’Lİ VEKİLE AİT ÇIKTI
Aracın ise CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün’e ait olduğu öğrenildi.
Ediz Ün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada söz konusu aracı gayri resmi danışmanı F.A’ya teslim ettiğini belirtti.
CHP’Lİ VEKİLDEN AÇIKLAMA
Söz konusu olayla uzaktan yakından ilgisi olmadığını ifade eden Ün, F.A’nın Ç.R.Ç. ile buluşarak gümrük kaçağı eşyaları araca yükleyip İstanbul’a doğru yola çıktıklarını kolluk kuvvetlerini kendisini bilgilendirmeden öğrendiğini ileri sürdü.
ATATÜRK’ÜN ARKASINA SIĞINDI
Aracın sahibi olan CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün, pes dedirten bir savunma yaptı. Atatürk’ün arkasına sığınan Ün, şu ifadeleri kullandı:
“Ülkemiz ve şehrimiz için kurucu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri ve hedefleri doğrultusunda ülkemizin tamamında ve şehrimiz Edirne’de çalışmalarımı sürdürmekteyim. Bu çalışmalarımı sürdürmek için birden fazla araç kullanmaktayım. Şoförlerimden birinin bir cahilliği sonucu böyle bir olay yaşanmıştır. En büyük üzüntüm CHP’nin adının böyle bir olayda kullanılıyor olmasıdır. Bu şahıslardan şikayetçi olduğuma dair dilekçeyi de avukatım ile birlikte bizzat adliyeye giderek nöbetçi Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunmuş bulunmaktayım” dedi.

 

 

 

 

KAYNAK: Türkgün/

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.