Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 27°C
Çar 27°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘İsrail Gazze’yi Nazi imha kampına çevirdi’

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘İsrail Gazze’yi Nazi imha kampına çevirdi’
21/09/2024 14:21
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in Gazze ve Lübnan’a yönelik saldırılarını sert şekilde eleştirerek, “İsrail devlet değil, terör örgütü gibi saldırıyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’ye hareketi öncesinde yaptığı açıklamada, İsrail’in Gazze ve Lübnan’a yönelik saldırılarını sert bir dille eleştirdi.

Gazze Soykırımı ve BM’ye Çağrı
Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katılmak için Amerika’ya gitmeden önce yaptığı açıklamada, Gazze’deki durumu “Nazi imha kampına” benzetti. BM’nin kalıcı bir ateşkes için daha fazla sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.

“Kalıcı ateşkesin tesisi için hepimize tüm dünyaya özellikle BM’ye önemli görevler düşüyor. Bölgemizin büyük bir felakete sürüklenmemesi için İsrail’in üzerindeki baskıların daha da artırılması gerekiyor. İsrail hükümeti Nazi imha kampına çevirdiği Gazze’deki 2 milyon insanı ya bombalarla ya da açlık ve susuzlukla katlediyor.”

“İsrail terör örgütü gibi saldırılar düzenliyor”
İsrail’in Gazze’ye ve Lübnan’a devam eden saldırılarıyla ilgili bölgenin açıklanamayacak derecede bir krizle karşı karşıya olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail bir kez daha terör örgütü gibi saldırılar düzenliyor” diyerek özellikle dijital saldırılara dikkat çekti.

“İsrail bir kez daha maalesef devlet gibi değil, bir terör örgütü gibi saldırılar düzenliyor. Dijital saldırıları devreye almış olması bunun çok açık net ifadesidir. İsrail bu saldırıyla sivil hassasiyetlerinin bulunmadığını ortaya koymuştur. Bu saldırının başka anlamı da tüm ikazlarımıza rağmen İsrail’in çatışmaları Lübnan ve bölge geneline yayılmaktadır.”

Suriye İle Normalleşme
Suriye ile ilgili de konuşan Erdoğan, Beşşar Esad ile görüşmeye hazır olduklarını belirtti ve karşı taraftan cevap beklediklerini söyledi. İki Müslüman ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için iradelerini ortaya koyduklarını ifade etti.

“Beşşar Esad ile görüşme irademizi ortaya koyduk. Karşı taraftan cevap bekliyoruz biz buna hazırız. Halkı Müslüman iki ülke olarak bu beraberliği bir an önce gerçekleştirelim istiyoruz. İki ülke ilişkilerinde yeni bir dönemde böylesi bir görüşme neticesinde başlar diye inanıyorum.”

KAYNAK: Türkgün

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.