Dolar 34,0756
Euro 38,0651
Altın 2.834,29
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Yağmurlu
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Bakan Uraloğlu: Türkiye’de çağrı cihazları özelinde risk yok

Bakan Uraloğlu: Türkiye’de çağrı cihazları özelinde risk yok
18/09/2024 13:21
A+
A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İsrail’in Lübnan’a dijital saldırısında patlayan çağrı cihazlarıyla ilgili Türkiye’de risk olmadığını ve kişisel verilerde sızıntı yaşanmadığını açıkladı. Siber güvenlik önlemlerine dikkat çekti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Anadolu Ajansı Editör Masası’nda yaptığı açıklamalarda, İsrail’in Hizbullah’ın kullandığı çağrı cihazlarına yönelik siber saldırısını değerlendirdi. Uraloğlu, Türkiye’de çağrı cihazlarının neredeyse hiç kullanılmadığını belirterek, bu alanda bir risk bulunmadığını ifade etti.

“iki türlü senaryo olabilir”
Patlayıcının önceden yerleştirilmesi ihtimalinin daha güçlü olduğunu söyleyen Bakan Uraloğlu, saldırıya ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

“İki türlü senaryo olabileceği üzerinde duruyor arkadaşlarımız; biri , İsrail bunların değişim yenileme sürecinde istedikleri gibi donattıkları bir patlayıcı yerleştirme ihtimalini de katarak söylüyorum, bu cihazları satın aldırıldığı şekilde aynı anda çok kısa aralıklarla patlatılabildiği, ikinci ihtimal bazı sinyallerle bataryaların kısa devreyle ısıtılması sonucu patlatılması. Buralarda ölümcül sonuç, önemli yaralanma olmadı onun için ilk söylediğimiz ihtimal biraz daha güçlü duruyor.”

Siber Saldırıların Önlenmesi İçin Milli Çözümler
Bakan Uraloğlu, siber saldırıların önlenmesi için alınan tedbirlerin önemine vurgu yaptı. Türkiye’nin her gün 400’den fazla siber saldırıyı engellediğini belirten Uraloğlu, “Siber güvenlik noktasında ilk 10 ülke arasındayız” dedi.

Kişisel Verilerde Sızıntı İddiaları
Kişisel verilere yönelik iddialara da değinen Bakan Uraloğlu, Türkiye’de güncel bir sızıntı olmadığını ve böyle bir durumun söz konusu olmadığını açıkladı.

“Bugünün Türkiye’sinde kişisel verilere ilişkin bir sızıntı ve riski yok. Suni şekilde bir gündem oluşturulmaya çalışılıyor. Böyle bir sızıntı güncel olarak söz konusu değildir.”

KAYNAK: Türkgün / Anadolu Ajansı-AA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.