Dolar 34,0756
Euro 38,0651
Altın 2.834,29
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Yağmurlu
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

FETÖ’den ihraç 5 hakim ve 2 emniyet personeli yurtdışına kaçarken yakalandı

FETÖ’den ihraç 5 hakim ve 2 emniyet personeli yurtdışına kaçarken yakalandı
17/09/2024 15:43 | Son Güncellenme: 17/09/2024 15:44
A+
A-

FETÖ üyeliğinden ihraç edilen hakimler ve emniyet personellerinin, tekneyle yurtdışına kaçma girişimi Muğla açıklarında “KISKAÇ-28” operasyonuyla engellendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun görüntülerini paylaştı.

FETÖ Üyesi Hakim ve Polisler Yurt Dışına Kaçarken Yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Muğla’da gerçekleştirilen “KISKAÇ-28” operasyonuyla FETÖ üyeliğinden ihraç edilen hakim ve polislerin, illegal yollarla yurt dışına kaçarken yakalandığını duyurdu. Sahil Güvenlik ve Muğla İstihbarat Şube Müdürlüğü koordinesinde yapılan operasyonla, firar etmeye çalışan 13 kişi gözaltına alındı. 9 kişi tutuklanırken 2 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tekneyle Kaçma Girişimi
Muğla İstihbarat Şube Müdürlüğü, Marmaris ilçesi açıklarında şüpheli bir tekneyi takibe aldı. “W.B.” isimli teknenin uluslararası sulara yöneldiği tespit edilince Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığı devreye girdi. Karadan ve denizden yapılan takip sonucunda, tekne Kadırga Koyu açıklarında durduruldu.

Hakim ve Polisler Firar Ederken Suçüstü Yakalandı
Teknede, FETÖ’nün kripto haberleşme programı “Bylock”u kullandığı belirlenen ve daha önce FETÖ üyeliğinden ihraç edilen O.S., S.A., B.Ö., E.Z., B.Z. isimli hakimler ile Ü.B. ve K.B. isimli emniyet personeli bulunuyordu. Ayrıca M.A., M.Y.E., M.G. ve S.N.B. isimli sivil şahıslar da yakalandı. Teknede görev yapan mürettebat M.Ü., D.Ç.O., E.T. ve J.T.B. ise göçmen kaçakçılığı suçlamasıyla gözaltına alındı.

13 Kişi Tutuklandı
Operasyonun ardından 9 kişi “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçlamasıyla, 4 tekne mürettebatı Göçmen Kaçakçılığı suçundan olmak üzere toplam 13 kişi tutuklandı. 2 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren polis ve sahil güvenlik ekiplerine teşekkür ederek, FETÖ ile mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

KAYNAK: Türkgün

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.