Dolar 34,1534
Euro 37,9381
Altın 2.873,97
BİST 9.911,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 26°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
26°C
Hafif Yağmurlu
Sal 27°C
Çar 27°C
Per 29°C
Cum 29°C

Emeklilik sistemi değişiyor mu? AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’den önemli açıklamalar

Emeklilik sistemi değişiyor mu? AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’den önemli açıklamalar
31/08/2024 23:17 | Son Güncellenme: 31/08/2024 23:19
A+
A-

Emeklilik sistemi değişiyor mu? AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’den önemli açıklamalar
Milyonlarca vatandaşın dikkatle takip ettiği konu gündemde! Emeklilik sistemi değişiyor mu? Emeklilik yaş sınırı veya çalışma gün sayısında bir değişiklik olacak mı? AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, TRT Haber’de bu konuda merak edilen tüm ayrıntıları açıkladı.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, emeklilik sistemi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Güler, daha dengeli ve sürdürülebilir bir emeklilik sisteminin gerekliliğine dikkat çekti ve prim süresi ile yaşın önemine vurgu yaptı. Güler’in ifadelerine göre, yeni sistem hem prim miktarını hem de emeklilik yaşını dikkate alacak şekilde tasarlanmalı. Türkiye’deki mevcut durumda 2 çalışana karşılık bir emekli bulunurken, Avrupa ülkelerinde bu oran 3-4 çalışana karşılık bir emekli şeklindedir.

Yeni Düzenlemeler Yolda mı?

Abdullah Güler, emeklilik sisteminde köklü değişiklikler yapılması gerektiğini belirtti. Avrupa’daki emeklilik yaşlarının 65-67 arasında olduğunu hatırlatan Güler, Türkiye’deki emeklilik yaşıyla bu ülkeler arasındaki farkın altını çizdi.

Haftalık Çalışma Saatleriyle İlgili Durum

Haftalık çalışma saatlerinin 45 saatin altına çekilmesi gibi bir düzenleme hakkında Güler, şu an için herhangi bir yasal düzenleme ya da taslak olmadığını belirtti. Bakanlıkların bu konudaki çalışmalarının sürdüğünü ancak mevcut durumda bir değişiklik öngörülmediğini ifade etti.

Yeni Emeklilik Sistemi İhtiyacı

Yeni bir emeklilik düzenlemesi olasılığını zayıf gören Güler, bu konuda henüz kesin bir yasal düzenleme ya da taslak bulunmadığını vurguladı. Emeklilik sistemiyle ilgili değişikliklerin ilerleyen zamanlarda geniş bir çerçevede ele alınması gerektiğini söyledi.

KAYNAK: Türkgün/TRT HABER