Dolar 34,1527
Euro 38,0117
Altın 2.879,45
BİST 9.898,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 26°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
26°C
Hafif Yağmurlu
Sal 27°C
Çar 27°C
Per 29°C
Cum 29°C

Martı kurucusu Oğuz Alper Öktem İBB ve BiTaksi’ye sert tepki: Tüm kirli çamaşırlar ortaya saçılacak

Martı kurucusu Oğuz Alper Öktem İBB ve BiTaksi’ye sert tepki: Tüm kirli çamaşırlar ortaya saçılacak
30/08/2024 18:44
A+
A-

Martı kurucusu Oğuz Alper Öktem İBB ve BiTaksi’ye savaş açtı: Tüm kirli çamaşırlar ortaya saçılacak
UKOME’den çıkan İstanbul’a 2 bin 500 yeni taksi kararının ardından sert açıklamalarda bulunan Martı Tag kurucusu Oğuz Alper Öktem İBB’ye ve BiTaksi’nin sahibi Nazım Salur’a savaş açtı. Öktem X hesabından yaptığı paylaşımda “Tüm kirli çamaşırlar artık ortaya saçılsın demiştim; Artık başlayalım” diyerek önümüzdeki süreçte ‘yeni taksi rantı’ iddiasına dair açıklamaları olacağını belirtti.

UKOME’nin aldığı kararla trafik sorunu ile boğuşan mega kent İstanbul’a 2 bin 500 yeni taksi daha eklenecek.

Bu kararla, kentteki taksi sayısının artırılması ve taksi sorunun çözülmesinin hedeflendiği belirtiliyor ancak bunun daha büyük problemlere yol açacağı konuşuluyor.

Öte yandan UKOME’nin söz konusu kararına sert tepki gösteren Martı Tag kurucusu
Oğuz Alper Öktem
, açıklamalarına devam ediyor.

İBB ve BiTaksi’ye savaş açtı

https://x.com/OguzAlperOktem/status/1829500947468333309

X hesabından paylaşımda bulunan Öktem, adeta İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ve BiTaksi’nin sahibi Nazım Salur’a savaş ilan etti.

Öktem
“Tüm kirli çamaşırlar artık ortaya saçılsın demiştim; artık başlayalım. Önümüzdeki bir ay boyunca, her gün bir videoyla bu üç kişinin İstanbul’da nasıl yeni bir taksi rantı ve yeni bir dijital plaka ağası yaratmaya çalıştığını anlatacağım”
ifadelerini kullandı.

Öktem şunları yazdı;

Tüm kirli çamaşırlar artık ortaya saçılsın demiştim; artık başlayalım.

İstanbul’daki BiTaksi’ye peşkeş çekilen 2500 plakanın arkasındaki üç isim kim, bahsedeyim:

1- Nazım Salur: BiTaksi’nin sahibi. Hakkında onlarca usulsüzlük iddiası var; tek tek elemanlarından hisse karşılığı topladığı paraları, iddialara göre onları kandırarak paralarına nasıl el koyulduğunu, yatırımcılarını yanıltmasını anlatacağım.

2- Sayın Buğra Gökçe: İstanbul Planlama Ajansı’nın başkanı. Hakkında, Buca metrosunda ve katı atık tesisinde çok yüksek kamu zararına sebep olmaktan dava açılmış; bunları gündeme getireceğim.

3- Üçüncüsü ise Buğra Gökçe’nin maşası, Sayın Gürkan Akgün, genel sekreter yardımcısı.

Önümüzdeki bir ay boyunca, her gün bir videoyla bu üç kişinin İstanbul’da nasıl yeni bir taksi rantı ve yeni bir dijital plaka ağası yaratmaya çalıştığını anlatacağım.

 

Sayın Murat Ongun, tivitinizi yoruma kapadığınız için buradan yazıyorum.

Kasım 2023’te Martı’nın yaptığı lisans başvurusuna İBB hâlâ cevap vermedi. Evraklarımızın tam olduğunu gösteren belge ekte.

3 lisanslı oyuncu var:

1- BiTaksi. Pazarın tartışmasız hâkimi. Pazar payı %80’in üzerinde. Hâlihazırda 25 milyon telefona indirilmiş durumda. 12 yıllık datası var. Toplamda bugüne kadar 200 milyon yolculuk gerçekleştirilmiş. Taksi çağırma “çift taraflı pazar yeri” iş modelinde bu, asla kırılamaz bir avantaj demek. Siz de çok iyi biliyorsunuz.

2- Uber. Zaten daha önce kovulmuş yabancı bir firma. Pazar payı büyümüyor ve pazara ciddi bir yatırım da yapmıyor.

3- Taksim. Yeni bir firma. Toplam günlük yolculuk sayısı 1000. BiTaksi’ye yaklaşabilmesi için belki 5 yıl ve 70 milyon dolar harcaması lazım.

https://x.com/OguzAlperOktem/status/1829212562832888082

BU FİİLİYATTA TEK FİRMAYA İSTANBUL’UN TAKSİ ULAŞIMINI VERİP TEKEL YAPMA ÇABASI DEĞİLSE NEDİR?

Uber ile aynı borsaya kote edildik. Birebir aynı global denetimlere tabiyiz. Biz lisans alamıyoruz ama hakkında onlarca usulsüzlük iddiası olan Nazım Salur’un firması lisansı almış.

Hatta, mevcut üç lisanslı oyuncunun, İBB mevzuatının zorunlu kıldığı ISO9001 ve ISO27001 belgeleri yoktu; bu nedenle UKOME kararlarıyla bunlara süre uzatımları verildi. Bizim ise başvuru esnasında bile bu iki belgemiz ve tüm diğer belgelerimiz tamdı.

Oğuz Alper Öktem

 

Kaynak: Yeni şafak