Dolar 34,1090
Euro 37,9238
Altın 2.884,45
BİST 9.887,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 26°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
26°C
Hafif Yağmurlu
Sal 27°C
Çar 27°C
Per 29°C
Cum 29°C

AK Parti’den CHP’li Tuncay Özkan’ın sözlerine tepki yağdı

AK Parti’den CHP’li Tuncay Özkan’ın sözlerine tepki yağdı
26/08/2024 01:12
A+
A-

AK Parti’den CHP’li Tuncay Özkan’ın sözlerine tepki yağdı

AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı, CHP’li vekil Tuncay Özkan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sözlerini kınadı. Çelik, Özkan’ı siyasi ahlaksızlıkla suçlarken, Dağ da hakaret ve iftiralarla seçim kazanamadıklarını belirtti ve Erdoğan’a dil uzatmanın anlamsız olduğunu vurguladı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik ifadelerine tepki gösterdi.
Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları ifade etti:
“Bir CHP milletvekilinin Cumhurbaşkanı’mıza dönük siyasi ahlaktan yoksun ve çirkinlik abidesi sözleri, bu kişinin kendi kendisine ayna tutmasından ibarettir. Bu üslupla konuşan kişi, Türk siyasi hayatında ömür boyu bu sıfatlarla anılmaya talip olmuştur. Bu CHP milletvekilinin, Cumhurbaşkanı’mıza dönük çirkin üslubunun, Hollandalı Türk ve İslam düşmanı, faşist Geert Wilders ile aynı dalga boyunda olması, bizim değil, CHP’nin sorunudur.”
“DİLİNİ İÇERİ SOK”
Dağ da sosyal medya hesabından, Özkan’ın paylaşımını alıntılayarak şunları kaydetti:
“Hakaret, yalan ve iftira ile seçim kazanamadılar. Recep Tayyip Erdoğan’dan öyle bir tokat yediler ki sırça köşklerinden de kovuldular. Şimdi ‘milletin adamına’ dil uzatarak dikkat çekmeye çalışıyorlar. Dilini içeri sok, sana buradan su veren de olmaz kemik atan da.”
“VESAYET KIRINTISI”
Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilişkin sözlerine yanıt verdi. Altun, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik çirkin ifadeler kullanan, cunta zihniyetli, vesayet kırıntısı Tuncay Özkan adlı şahıs ve onun gibiler şunu çok iyi bilsin! Recep Tayyip Erdoğan asla yalnız değildir. Sayın Cumhurbaşkanımıza hem devletimizin başı hem davamızın lideri olarak her daim sahip çıkmak, onun hukukunu gözetmek boynumuzun borcudur! Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik her türden hakaretin ve kötülüğün bedeli gerek hukuk önünde gerekse de siyaseten elbette ödetilir. Bu ahlaksızca yaklaşımı kınıyor, söz konusu vesayet artığı şahsın çirkin ifadelerini kendisine aynen iade ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

 

KAYNAK: Türkgün/