Dolar 34,0713
Euro 38,0672
Altın 2.832,60
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Yağmurlu
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Tek bir gülüş hayatını değiştirdi! Tuncay Akça’nın Yeşilçam’daki keşfediliş hikâyesi film gibi!

Tek bir gülüş hayatını değiştirdi! Tuncay Akça’nın Yeşilçam’daki keşfediliş hikâyesi film gibi!
17/08/2024 17:54 | Son Güncellenme: 17/08/2024 17:55
A+
A-

“Abi siz neden her sabah tek ayak üzerinde duruyorsunuz?” sorusuyla hafızalara kazınmıştı…Yeşilçam’ın efsane filmleri arasında yer alan ‘Hababam Sınıfı’ filminde ‘Bacaksız’ lakaplı öğrenci rolüyle tanınan Tuncay Akça 60 yaşında İstanbul’da hayatını kaybetti. Aramızdan ayrılan Akça, “Bir gülüşle hayatım değişti” demişti. Peki Tuncay Akça’nın Yeşilçam’daki keşfediliş hikayesini biliyor musunuz?

Unutulmaz ‘Hababam Sınıfı’ filminde ‘Bacaksız’ lakaplı öğrenci rolüyle tanınan Tuncay Akça kalp krizi sonucu İstanbul’da hayatını kaybetti.

Tuncay Akça, 2022 yılında hayat hikâyesine yer verdiği “Bir Gülücük Hikâyesi” kitabını çıkarmıştı. “Bir gülüşle hayatım değişti” diyen Akça, Yeşilçam’daki keşfediliş hikâyesini bu sözlerle anlatmıştı.

YEŞİLÇAM’A İLK OLARAK AYAKKABI BOYACISI OLARAK GİDİYOR

“Hababam Sınıfı”ndaki ‘Bacaksız’ rolü ve gülüşüyle hafızalara kazınan oyuncu, Yeşilçam’a ilk olarak ayakkabı boyacısı olarak gidiyor.

“O GÜLÜŞÜM ERTEM EĞİLMEZ’İN HOŞUNA GİTMİŞ”

Tek bir gülüşün hayatını değiştirdiğini söyleyen Akça, yönetmen Ertem Eğilmez’in kendisini keşfediş hikâyesini kitapta şöyle anlatıyor: “Ertem Eğilmez, kameranın arkasında Adile Naşit’e bir sahneyi anlatıyordu. Ama müstehcen bir şekilde… Anlatırken, ben bir kahkaha attım. O küfrünü daha önce duymadığım için bana çok komik gelmişti. Bir başladım mı üç dakika filan gülüyordum. O sırada Ertem Eğilmez ‘stop’ deyip bana şöyle bir baktı. Oradan kaçıp saklandım. Ertem Abi, yanına çağırdı, ‘Ayıp değil mi, iş yapıyoruz niye gülüyorsun?’ dedi. Fakat o gülüşüm Ertem Eğilmez’in hoşuna gitmiş. Böyle bir tarafı varmış, insanı keşfedermiş.

BU SAHNE İÇİN 60 LİRA ÜCRET ALMIŞ…

Hababam Sınıfı” filminde Tuncay Akça, Halit Akçatepe ve Kemal Sunal’ın karşısına geçip güldüğü sahne için 60 lira ücret almış…

Bir gün Ertem Abi ‘Yarın okul kıyafetlerini çıkarmadan sete gel’ dedi. Okul sonrası büyük bir heyecanla sete gittim. Ertem Abi, ‘Geç şunların önünden ve gül’ dedi. Sahne gereği Hababam’ın öğrencileri Tarık Akan, Kemal Sunal, Halit Akçatepe ceza almışlar ve bahçede tek ayak üzerinde dizilmişlerdi.

Başladım kahkaha atarak yürümeye. Kolay mı, dönemin en önemli yönetmenlerinden birisi sadece bir kez duyduğu kahkahamla bana filminde yer veriyordu.”

TUNCAY AKÇA KİMDİR?

16 Aralık 1963 yılında Kastamonu’da dünyaya geldi.

Tuncay Akça, Hababam Sınıfı’nda “Bacaksız” lakaplı rolü ile tanındı. Yol Filminde Yusuf karakterini oynadı. 1995-2002 yılları arasında ise Bizimkiler dizisinde manav Adem rolüne hayat verdi. “Abi siz neden her sabah tek ayak üzerinde duruyorsunuz?” sorusuyla da hafızalara kazınmıştı…

 

KAYNAK: Türkgün