Dolar 34,1728
Euro 37,0625
Altın 2.979,95
BİST 9.002,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 20°C
data-full-width-responsive="true"
data-full-width-responsive="true"

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Malum çevreleri çıldırtacak” diyerek açıkladı: İbre Türkiye’nin lehine dönüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Malum çevreleri çıldırtacak” diyerek açıkladı: İbre Türkiye’nin lehine dönüyor
22/07/2024 11:20
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Malum çevreleri çıldırtacak” diyerek açıkladı: İbre Türkiye’nin lehine dönüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yılı kutlama programına katılmak üzere gittiği KKTC’den dönüşünde uçakta önemli mesajlar verdi ve gazetecilerin sorularını cevapladı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yılı kutlama programına katılmak üzere gittiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ziyaretinin ardından uçakta önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Türkiye’nin savunma ve enerji alanındaki son gelişmelerin ülkenin lehine büyük değişimlere yol açacağını belirtti.
Erdoğan, Türkiye’nin deniz gücünü artıracak önemli bir adım olarak yeni bir doğalgaz gemisi aldıklarını duyurdu. Bu yüzer gaz işletme platformu, yaklaşık 300 metre uzunluğunda ve 58 metre genişliğinde olacak. Erdoğan, platformun Türkiye’ye iki ay içinde ulaşacağını ve 5 milyon hane halkına yetecek kadar doğalgaz üretebileceğini vurguladı. Bu geminin, uzun süreli bir üs olarak kullanılacağını ve ülkenin enerji kapasitesini önemli ölçüde artıracağını ifade etti.

“İBRE TÜRKİYE’NİN LEHİNE DÖNÜYOR”
Türkiye’nin savunma sanayindeki ilerlemelerine de dikkat çeken Erdoğan, “Eskiden uçaklarımızın lastiklerini bile alamazken, şimdi kendi uçağımızı üretip uzaya kendi uydumuzu gönderiyoruz. AB ülkeleri Türkiye’den insansız hava araçları talep ediyor. Bu gelişmeler, Türkiye’nin uluslararası arenada nasıl bir değişim yaşadığını gösteriyor” dedi. Erdoğan, Kızılelma’nın devreye girmesiyle Türkiye’nin savunma sanayindeki gücünün artacağını ve bu gelişmelerin bazı çevreleri rahatsız edeceğini belirtti.

“Biliyorsunuz, uçaklarımızın lastiklerini dahi alamıyorduk ama şu anda kendi uçağımızı yapıyoruz, kendi uydumuzu yapıp uzaya yolladık. AB ülkelerinin artık Türkiye’den insansız hava araçları talebinde bulunması devranın nasıl değiştiğini gösteriyor. Kızılelma şu anda devreye giriyor. Bunların devreye girişinin o malum çevreleri çok daha çıldırtacağına eminim. Özellikle Amerika’daki seçimin de bu işte tayin edici bir rolünün olduğunu düşünüyoruz. Bu seçimin neticesiyle birlikte ne gibi adımlar atılabilir, bunları da ayrıca göreceğiz ama ibre Türkiye’nin lehine dönüyor diye düşünüyorum.”

 

 

KAYNAK: Türkgün/AA-Anadolu Ajansı