Dolar 34,2515
Euro 37,5842
Altın 2.870,01
BİST 9.132,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Az Bulutlu
İstanbul
25°C
Az Bulutlu
Per 27°C
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 22°C

Ahmed Cevad Enstitüsü’nden akademisyenlerle istişare toplantısı

Ahmed Cevad Enstitüsü’nden akademisyenlerle istişare toplantısı
11/07/2024 19:21
A+
A-

Ahmed Cevad Enstitüsü’nden akademisyenlerle istişare toplantısı

Ahmed Cevad Enstitüsü’nde yapılan toplantıda Prof. Dr. Ruhi Ersoy, Türk aydınlarının yaşadığı zulümlere değinerek önemli açıklamalarda bulundu. Enstitü çalışmalarıyla ilgili görüş alışverişi yapıldı. Ersoy, liderleri Devlet Bahçeli’nin talimatıyla verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Ahmed Cevad Enstitüsü Yönetimi bugün akademisyenlerle istişare toplantısında buluştu. Toplantıda Enstitü Başkanı MHP Genel Başkan Başdanışmanı ve 25-26. Dönem MHP Osmaniye Milletvekili Prof. Dr. Ruhi Ersoy, çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.
Ersoy başkanlığındaki toplantıda Yönetim Kurulu üyeleri ve akademisyenler bir araya geldi. Enstitünün çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

ERSOY’UN AÇIKLAMLARI

Toplantıda bir konuşma yapan Enstitü Başkanı Prof. Dr. Ruhi Ersoy, özetle şunları söyledi:
“1937’de binlerce Türk aydını Türk oldukları için, Türkçeyi savundukları için çok büyük zulümlere maruz kaldılar ve soykırımlara tabi tutuldular.
Ahmed Cevad Enstitüsü’nün kurucu fikir babası ve bu iş husunda yüreğini, aklını hep Türk dünyasına ve Turan ülküsüne vermiş olan Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Beyefendinin değerli katılımcılara ayrı ayrı selamlarını ve sevgilerini ileterek sözlerime başlamak istiyorum.
Sayın Genel Başkanımızın Türkiye’de Türk Dünyasıyla ilgili gelişmeleri, Türk Devlet Teşkilatlarının kurulma aşamalarını, özellikle 90’lı yıllardan sonra romantik evreden daha gerçekçi aşamalara doğru çalışmaların ve siyasetin evrildiğini gördüğünü ama bunun eksik kaldığını düşündüğü alanın özellikle Stalin zulmüne maruz kalmış olan aydınların soykırıma tabi tutulmaları meselelerinin üzerin gidilmesi gerektiğini, varlığı kurumsal olarak Milliyetçi Hareket Partisi’nde ve Sayın Genel Başkanımızsın himayesinde olsa da akademik ve entelektüel anlamda bir eksiği bir şekilde doldurma gayretinde olduğunun altını çizmek istiyorum. Özellikle Liderimizin de arzu ettiği bu hassasiyete dikkat edilmesi hususudur.
Ahmed Cevad hepinizin bildiği gibi Azerbaycan milli marşının yazarı, Türk Dünyasının da adeta milli marşı olan Çırpınırdın Karadeniz şiirinin yazarı.
Ahmet Cevad’a Stalin zulmünden sonra tutuklanıp sorguya çekilirken ‘Neden Türkiye’ye gittin. Gittiğin doğru mu’ deniliyor. Ahmed Cevad da ‘Evet gittim, kardeşlerime yardım etmek için. Cephede savaşta onların yanında olmak için gittim’ diyor. Ahmed Cevat’ın bu kararlı tutumundan dolayı aslında işkenceyle şehit ediyorlar, kurşunlayarak şehit ediyorlar.
Turan ülküsünün liderliğini yapan Sayın Genel Başkanımızın düşünceyi, duyguyu kurumsallaştırdığı için sizlerin, Trüklerin, Türk mletinin, Türk dünyas ının samimiyet mücadelesi verenler adına da kendilerine şükranlarımızı ifade ediyoruz.”

VERİMLİ BİR TOPLANTI

Enstitü Başkanı Prof.Dr. Ruhi Ersoy daha sonra toplantıyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:
“Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin talimatlarıyla kurulan başkanlığını tarafımızca yürüttüğümüz Ahmed Cevad Enstitümüzün yapacağı çalışmaları değerlendirdiğimiz verimli bir toplantı gerçekleştirdik.
Alanında uzman akademisyen, bürokrat, araştırmacı ve yapımcı gibi pek çok farklı ismin yer aldığı toplantımızda Ahmed Cevad ve Türk Dünyası merkezli çalışmalarımızı masaya yatırdık. Faaliyet planlaması yaparak çalışma takvimimizi belirledik. Söz alan kıymetli katılımcıların sunumlarından çok istifade ettik.

SEMPOZYUM KARARI

Aldığımız karar doğrultusunda Ahmed Cevad Sempozyumu çalışmalarına başlıyoruz. İnşallah Ahmed Cevad’ı tarihi, edebi, kültürel, sanatçı ve eylem adamı yönüyle her açıdan Türkiye’de ve Türk Dünyasında daha fazla tanıtarak kurulan gönül köprülerini daha da güçlendirmeye gayret edeceğiz.
Değerli fikirleriyle önemli katkı sağlayan bütün katılımcılara yönetim kurulumuz adına özel teşekkür ediyoruz…”
MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin talimatıyla kurulan Ahmed Cevad Enstitüsü’nün başına MHP Genel Başkan Başdanışmanı ve 25-26. Dönem MHP Osmaniye Milletvekili Prof. Dr. Ruhi Ersoy getirilmişti.

 

 

KAYNAK: Türkgün/AA-Anadolu Ajansı