Dolar 34,1623
Euro 38,1653
Altın 2.914,46
BİST 9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 27°C
Açık
İstanbul
27°C
Açık
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 22°C
Çar 24°C

Kriminal hakime Gül A. soruşturmasında çarpıcı detaylar: FETÖ’cü eşini polis sevgilisine aklatmış!

Kriminal hakime Gül A. soruşturmasında çarpıcı detaylar: FETÖ’cü eşini polis sevgilisine aklatmış!
21/06/2024 14:59
A+
A-

Adana Adliyesi’nde görevli hakim Gül A., adının rüşvet, şantaj, tehdit ve uyuşturucu partileri gibi çeşitli skandallara karışmasıyla gündeme geldi. Ayrıca yasak ilişki yaşadığı iş insanı Server Leventoğlu’nu özel görüntüleri ile tehdit ettiği iddiaları da ortaya atıldı. Gül A. hakkındaki soruşturmada ortaya çıkan detaylar ise şaşırtıcı nitelikte.

Adana Adliyesi’nde görev yapan hakime Gül A.’nın 5 yıl yasak aşk yaşadığı işadamı Server Leventoğlu’nu ayrıldıktan sonra tehdit etmesiyle birlikte hakkında başlatılan soruşturmada, inanılmaz olaylar zinciri çıkmıştı.

ÖLÜMLE TEHDİT ETTİ… 500 MİLYON LİRA ALDI!

SABAH’ın gündeme taşıdığı olaylarda, evli ve 20 yaşında oğlu olmasına rağmen birlikte yaşadığı iş adamıyla ayrılan kadın hakimin iş adamını başkaları aracılığıyla ölümle tehdit ettirdiği, akaryakıt kaçakçılığı suçundan yargılanan bir iş adamından 500 milyon aldığı, adli emanette bulunun metanfetamin adlı uyuşturucu maddeyi alıp uyuşturucu partisi yaptığı ortaya çıkmıştı.

EDİRNE’DE DE OLAYLARA KARIŞMIŞ

Edirne’de görev yaparken birçok suça karıştığı belirtilen Gül A. İle ilgili Adalet Bakanlığı açıklama yaptı. Kadın hakimin Adana’da mesleğinin nüfuz ve itibarını kullanarak yaptığı bu işlemler nedeniyle açığa alındığı, Edirne’de karıştığı başka bir dosya nedeniyle de ihraç edildiği belirtildi.

FETÖ’CÜ KOCASINI SEVGİLİSİNE AKLATMIŞ!

HSK’nın yaptığı soruşturma dosyasında yer alan bazı bilgiler ise oldukça şaşırtıcı. Birçok dosyada mesleki nüfuzunu ve kadınlığını kullanıp aracılık yaparak menfaat temin eden Gül A.’nın Edirne’de kendisine yardım eden ve yargılaması olan polis memuru M.C.D.’nin beraat etmesini sağladığı belirlendi.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Edirne’de Vali Yardımcısı olarak görev yapan ve Eylül 2016’da FETÖ üyeliğinden meslekten ihraç edilen eşi S.A. hakkındaki delilleri de o dönem Edirne KOM Şubede çalışan sevgilisi M.C.D’yi kullanarak delilleri yok edip takipsizlik kararı verilmesini sağladığı ortaya çıktı.

OĞLU İÇİN DE DEVREYE GİRMİŞ

Kadın hakim Gül A.’nın eşi hâlen bir büyükşehirde vali yardımcısı. Ayrıca Gül A.’nın yaptıkları bunlarla da sınırlı kalmadı. Gül A.’nın oğluna ait şirketin Gaziantep’te yaptığı deprem konutları projesinin hatalı olmasından kaynaklı olarak açılan tazminat davaları için Kahramanmaraş’a giderek oğlunun lehine kararlar çıkarmayı sağladığı, yine oğlunun şirketine kesilen vergi cezasının kaldırılması yönünde çaba gösterdiği, oğlunun iş durumunu garantiye almak amacıyla da bir işyerinin tapusunu kredi çekip satın alınmış gibi gösterip devrini sağladığı belirtildi.

“KOCASI BU İLİŞKİYE RIZA GÖSTERİYORDU”

Hakimin Gül A.’nın 5 yıl yasak aşk yaşadığı öne sürülen iş adamı Server Leventoğlu ise “Kocası bu ilişkiye rıza gösteriyordu. Oğluna bir şirket kurdurduk. Bugün dahi hakim beni arayıp tehdit ediyor. Beni intihara zorlamaya çalışıyor. Ben bu kadının birtakım insanlarla irtibata geçip kendisini kullandırdığını öğrendiğim an bırakmak istedim. Böyle bir ilişkiyi hazmedemedim” ifadelerini kullandı.

BAKANLIK İHRAÇ EDİLDİĞİNİ AÇIKLADI

Adalet Bakanlığı, hakimin açığa alındığını ve başka bir dosya nedeniyle de ihraç edildiğini duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Adana Adliyesi’nde görevliyken tehdit ve şantaj olaylarına adı karıştığı ifade edilen hakim G.A., mesleğinin nüfuz ve itibarını kullanarak yaptığı bu işlemler nedeniyle açığa alınmış olup, başka bir dosya nedeniyle de ihraç edilmiştir.”

 

KAYNAK: Türkgün /