Dolar 34,1623
Euro 38,1653
Altın 2.914,46
BİST 9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 27°C
Açık
İstanbul
27°C
Açık
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C
Çar 24°C

Sırada Portekiz var: Hedef ilk resmi galibiyet

Sırada Portekiz var: Hedef ilk resmi galibiyet
21/06/2024 14:26
A+
A-

Gürcistan karşısında aldığı galibiyet ile büyük turnuvalara kötü başlama geleneğini yıkan A Milli Futbol Takımı, bu kez resmi maçlarda yenemediği Portekiz’i devirme planı yapıyor.

Almanya’da başlayan 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’na Gürcistan galibiyeti ile başlayarak, bir ilki gerçekleştiren A Milli Futbol Takımı’nın yeni hedefi Portekiz.

RESMİ MAÇLARDA GALİBİYETMİZ YOK
Tarihinde 9 kez karşılaştığı Portekiz ile resmi turnuvalarda oynadığı 7 maçı kaybeden, yalnızca iki özel maçta kazanan milliler, bu şanssızlığını da kırmaya hazırlanıyor.

İlk maçı kazandıktan sonra çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren milliler, takımdan ayrı koşu yapan İrfan Can Kahveci’nin dışında maç için tam kadro çalıştı.

Alınacak galibiyetin Portekiz’i yenmenin dışında gruptan çıkmak anlamına geleceğini belirten A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, güçlü rakibi yenerek turnuvadaki iddialarını göstermek istediklerini söyledi.

ALMAN HAKEM YÖNETECEK
Türkiye’nin, Portekiz ile oynayacağı karşılaşmayı Alman hakem Felix Zwayer yönetecek.

TÜRKİYE PORTEKİZ MAÇI SAAT KAÇTA?
22 Haziran Cumartesi günü Türkiye saati ile 19.00’da Signal Iduna Park’ta oynanacak maçta Zwayer’in yardımcılıklarını Stefan Lupp ve Marco Achmüller yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise İspanya Futbol Federasyonu’ndan Jesus Gil Manzano olacak. Müsabakanın VAR koltuğunda da Alman Bastian Dankert oturacak.

FIFA SIRALAMASI
FIFA tarafından açıklanan dünya sıralamasına göre 2024 Avrupa Şampiyonası’na katılan Türkiye organizasyon öncesi oynadığı 2 hazırlık maçında bir beraberlik bir mağlubiyetle ayrılarak 1493 puanla iki basamak geriledi ve 42. sıraya yerleşti. Sıralamada Arjantin ilk sıradaki yerini korurken, ikinci sırada Fransa, üçüncü sırada ise Belçika yer aldı.

KAYNAK: Türkgün