Dolar 34,2346
Euro 37,6084
Altın 2.880,83
BİST 9.044,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Çok Bulutlu
İstanbul
24°C
Çok Bulutlu
Çar 25°C
Per 26°C
Cum 22°C
Cts 20°C

Kahramanmaraş’ta başlanacak! KAAN ve ATAK-2 için üretilecek

Kahramanmaraş’ta başlanacak! KAAN ve ATAK-2 için üretilecek
26/01/2024 14:22
A+
A-

Kahramanmaraş’ta başlanacak! KAAN ve ATAK-2 için üretilecek

Kahramanmaraş’ta TUSAŞ tarafından kurulan uçak parçası üretim tesisinde üretim başlanacak. Tesiste KAAN ve ATAK-2 için bazı parçalarının üretimi gerçekleşecek.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde kurulan uçak parçası üretim tesisinde. “Nesil 5” olarak bilenen yerli savaş uçağı KAAN’ın ve göklerin ateş kanadı olarak bilenen ATAK 2 ağır taarruz helikopterlerinin aviyonik (bakım-onarım) parçalarının üretimine başlanılacağı kaydedildi.
Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, “TUSAŞ tesislerinde göklerin çelik kanatlarının parçaları, ayrıca yine göklerin ağır abisi ATAK 2 helikopterinin bazı parçalarının üretimine başlanacak. Bu gurur başta Türkoğlu’na daha sonra ülkemize yeter” dedi.

Türk Savunma Sanayinin eriştiği seviye, gelecek hedefleri ve kritik projelerin hepsinin gün yüzüne çıktığını kaydeden Başkan Okumuş, “Bu coğrafyada ayakta durmak ve mazlum seslerin umudu olmak için güçlü savunma sanayi gerekiyor. Çok şükür ki artık bizde ona ulaştık. Türkoğlu ilçemizde bulanan TUSAŞ tesislerinde, nesil 5 olarak bilenen yerli savaş uçağımız KAAN’ın ve göklerin ateş kanadı olarak bilenen ATAK 2 ağır taarruz helikopterlerinin aviyonik parçalarının üretimine başlanılacak. Türkoğlu ilçemiz bu üretim ile birlikte artık global dünyanın bir üretim parçası olarak adını tarihe yazdıracak. Başta dünya liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, genç mühendislerimize, beyin kadrosuna teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 

Kaynak:Türkgün