Dolar 44,6523
Euro 52,2510
Altın 6.837,90
BİST 13.689,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 10°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
10°C
Hafif Yağmurlu
Cts 13°C
Paz 14°C
Pts 16°C
Sal 20°C

İsveç uslanmıyor! Bir Kur’an-ı Kerim yakma talebi daha

İsveç uslanmıyor! Bir Kur’an-ı Kerim yakma talebi daha
08/07/2023 23:44
A+
A-

11-12 Temmuz’daki NATO Liderler Zirvesi için geri sayım başlarken, İsveç’te Kurban Bayramı’nda cami önünde gerçekleştirilen çirkin eylem sonrası bir kez daha Kur’an-ı Kerim yakmak için polisten izin istendi.

İsveç adeta ateşle oynuyor. 60’a yakın ülke tarafından kınanmasına rağmen İsveç’te Kur’an-ı Kerim yakma eylemlerinin bir yenisi için harekete geçtiler… 50’li yaşlarda bir kadın küstah sözler sarf ederek Kur’an-ı Kerim yakmayı talep etti.

28 Haziran’da İsveç’in başkenti Stockholm’de bir cami önünde Kur’an-ı Kerim yakma eylemi dünyanın büyük bir bölümünde tepkilere neden olurken İsveç’te iğrenç saldırıların sürme ihtimali söz konusu.

BM İnsan Hakları Konseyi, “Avrupa’daki Kuran yakma olayları” nedeniyle olağanüstü toplantı çağrısında bulunduğu ve İslam Konferansı Örgütü’nün, kutsal kitaplara yapılan saygısızlığa karşı uluslararası yasalar görmek istediğini hatırlatan Aftonbladet, polisin dini yazıların yakılması için başvuru aldığını yazdı.

Expressen’de yer alan habere göre; Helsingborg’da Kur’an-ı Kerim yakmak için başvuran 29 yaşındaki Lucas Ljungkvist, “Bu benim Erdoğan’ı görmek istememle ilgili” ifadelerini kullandı.

Aftonbladet’te yer alan haberde ise 29 yaşındaki Lucas’ın NATO üyeliğini durdurmak istediği ifade edildi.

Aftonbladet’te yer alan bir diğer haberde ise Stockholm’de Kur’an-ı Kerim yakmak isteyen 50’li yaşlarda bir kadının ‘bir an önce’ eylemi gerçekleştirmek için polisten izin istediği yazıldı.

İslamofobik ifadeler kullanan kadının başvurusuna hızlı cevap alabilmek için polisin kendisini böyle yapmasını gerektiğini söylediğini dile getirdi.

Kaynak: Türkgün