Dolar 34,2042
Euro 37,5104
Altın 2.887,17
BİST 8.975,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 26°C
Az Bulutlu
İstanbul
26°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 20°C

ANKARA’DA EYLEMCILERE MÜDAHALE

ANKARA’DA EYLEMCILERE MÜDAHALE
05/06/2013 21:51
A+
A-

Kızılay Meydanı’nda KESK ve DİSK’in iş bırakma eylemi çerçevesinde gerçekleştirilen mitingin ardından meydanı boşaltmayan gruplara polis müdahale etti.

Arasında siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de bulunan ve öğle saatlerinden itibaren Kızılay Meydanı’nda toplanan grup, bölgeyi boşaltmaları yönünde polis tarafından uyarıldı.
Başbakanlık çevresinde önlem alan güvenlik güçleri, kalabağın arasında polise saldırmak için hazırlık yapanlar olduğunu yönünde uyarısını tekrarladı. Uyarının ardından polis, Kızılay Meydanı’ndaki kalabalığa Akrep tabir edilen araçlardan gaz bombası ve biber gazı ile TOMA’lardan da tazyikli suyla müdahalede bulundu.

Müdahale üzerine kalabalık, Sıhhıye, Ziya Gökalp Caddesi ve GMK Bulvarı’na doğru çekildi. Polisle göstericiler arasında gerginlik sürüyor.

Atatürk Bulvarı’nda da uyarılara rağmen dağılmayan grup, polise taşlı saldırıda bulundu. Bu gruba da tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi. Olaylar sırasında yaralanan göstericiler ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.

BURADAKİ KANUNSUZ EYLEM SONA ERDİRİLMİŞTİR

Kızılay Meydanı’nda bulunan göstericilere polis müdahalesinin ardından bir polis aracından, “Buradaki kanunsuz eylem sona erdirilmiştir. Normal yaşantınıza dönebilirsiniz her şey sizin için açıklaması” yapıldı.
Taksim Gezi Parkı’ndaki olaylara destek vermek amacıyla gün boyu şenlik havasında geçen gösterilere polis müdahalesinin ardından vatandaşlar ara sokaklara dağıldı. Ara sokaklarda da polis müdahalesi devam ederken, meydandaki insanların dağılmasıyla Atatürk Bulvarı trafiğe açıldı.

ÖNCE KANDİL SİMİDİ SONRA GAZ

Müdahale öncesi ise bazı eylemciler polislere Miraç Kandili nedeniyle kandil simidi dağıttı. Polisler buna karşılık ise kendilerine verilen kumanyaları simit dağıtan eylemcilere ikram etti.

AA