Dolar 34,2973
Euro 37,5169
Altın 2.929,93
BİST 8.876,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
22°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 22°C
Pts 22°C
Sal 20°C

Kılıçdaroğlu’ndan ülkenin birlik ve beraberliğini dinamitleyen mesaj!

Kılıçdaroğlu’ndan ülkenin birlik ve beraberliğini dinamitleyen mesaj!
19/04/2023 19:41
A+
A-

Kılıçdaroğlu’ndan ülkenin birlik ve beraberliğini dinamitleyen mesaj!

7’li koalisyonun Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Kürt vatandaşlarla terör örgütü PKK’yı aynı kefeye koydu. 85 milyonun kardeşliğini hedef alan Kılıçdaroğlu, ‘Kürtlere toplu bir yaftalama başlıyor. Milyonlarca Kürt’e terörist muamelesi yapılıyor. Bay Kemal’e iftira atacaklar diye milyonlarca insanın haysiyetiyle oynanır mı?’ dedi.

7’li koalisyonun Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, bu kez seçmenin karşısına ülkenin birlik ve beraberliğini dinamitleyen mesajla çıktı: Milyonlarca Kürt’e terörist muamelesi yapılıyor.
7’li koalisyonun cumhurbaşkanı adayı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından ‘Kürtler’ notu ile bir video daha paylaştı. Kılıçdaroğlu, “Şu anda milyonlarca Kürt’e terörist muamelesi yapılıyor” dedi. Kılıçddaroğlu, 1 dakika 35 saniyelik videosunda şu ifadeleri kullandı:
UTANÇ VERİCİ SÖZLER
“Sevgili halkım son yıllarda ne zaman seçim konuşsak saray ne zaman seçimi kaybedeceğini görse Kürtlere toplu bir yaftalama, terörist muamelesi yapma durumu başlıyor. Utanç verici. Gerçekten de utanç verici. Şu anda milyonlarca Kürt’e terörist muamelesi yapılıyor. Her gün durmadan, her gün milyonlarca lirayı sosyal medya trollerine harcıyorlar.”
BANA HAKARET İÇİN…
“O troller bana hakaret edebilmek adına Kürtlere terörist muamelesi yapıyorlar, insanımızı devlete yabancılaştırıyorlar. Ne için? Üç beş oy için. Utanmıyorlar. Gerçekten de utanmıyorlar. Bay Kemal’e iftira atacaklar diye milyonlarca insanın haysiyetiyle oynanır mı? Allah aşkına söyleyin bana. Milyonlarca insanın haysiyetiyle oynanır mı? Sevgili halkım, siz bu yaptıkları propagandaya sakın ama sakın kanmayın. Kardeşlik hukukumuzu unutmayın.”
BU DİL HDP/PKK AĞZI
Akşam Gazetesi’nde yer alan habere göre, Kılıçdaroğlu’nun milletin kardeşliğini, devletin bekasını hedef alan sözleri terör örgütü PKK ve yandaşlarının yaptıkları benzer açıklamaları hatırlattı.
SELAHATTİN DEMİRTAŞ: (Terörden tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ın İtalyan La Stampa gazetesine 6 Nisan 2018’de verdiği röportaj) “Kürtler potansiyel terörist muamelesi görüyor. Halen 15 binden fazla Kürt aktivist cezaevinde bulunuyor.”
HER SEÇİMDE AYNI İFTİRA
PERVİN BULDAN (HDP Eş Genel Başkanı Buldan’ın 22 Haziran 2018’de partisinin Şemdinli mitingindeki konuşması) “Tepeden baktıkları zaman bu halkı terörist olarak görüyorlar. SİHA’dan tepeden bakarken bu halkı terörist olarak görenlere, 24 Haziran’da en güzel cevabı vereceğiz.”
HASİP KAPLAN: (Eski HDP Milletvekili Kaplan’ın 1 Nisan 2022’de Duvar’a verdiği röportaj) “Bu zihniyetin koronovirüs günlerinde dahi kayyım atamaları durmuyorsa, af ve infaz yasasında ‘Kürtler terörist’ diye dışlanıyor ayrımcılık yapılıyorsa, çözüm düşünülmüyordur.”
KÜÇÜK ORTAK FARKLI DEĞİL
AHMET DAVUTOĞLU: (Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’nun 6 Ekim 2020’de Halk TV’ye verdiği röportaj) “Kürt vatandaşımızın üzerindeki kıskaç kalkmalı. Her Kürt potansiyel teröristtir muamelesine maruz kalan Kürt’ün aidiyet bağı zayıflar.”
Son videosu, Kılıçdaroğlu’nun “Türkiye’nin beka sorunu yok. YPG bize mi saldıracak” sözlerini de yalanladı.
ERDOĞAN, TRUMP’IN YÜZÜNE SÖYLEMİŞTİ
Başkan Erdoğan, 2019’da Washington ziyaretinde ABD Başkanı Trump ve senatörlere; “Kürtler benim vatandaşımdır. Partimin 50 Kürt milletvekili var. Diğerlerinde yok. Doğu ve Güneydoğu’da en geniş örgütlenme benim partimin. O bölgelere yaptığım yatırımları ancak yerinde görebilirseniz anlayabilirsiniz. Sizin ‘Kürt’ diye zikrettiğiniz PYD/YPG. Bunlar terör örgütüdür, PKK’nın yan kuruluşlarıdır” demişti.
BİDEN: TÜRKİYE’DE MUHALEFETE AÇIK DESTEK VERMELİYİZ
ABD Başkanı Joe Biden, başkanlık seçimleri öncesi “Bence ona (Erdoğan’a) çok farklı bir yaklaşım uygulamalıyız. Muhalif liderleri desteklediğimizi açıkça göstermemiz lazım. Parlamentoya katkı sunmak isteyen Kürt toplumunu entegre etmek için… Bu iş bir süre iyi gidiyordu. Bir yol haritamız olduğunu açıkca göstermeliyiz. Düşüncelerimizle ilgili sesimizi yükseltmemiz lazım, bedel ödemeli. Benim yaptığım gibi onlarla (muhalefet) doğrudan temasa geçmeliyiz. Erdoğan’ı yenecek duruma gelmeleri için güçlendirmeliyiz. Yapacağım en son şey Kürtler konusunda ona (Erdoğan) boyun eğmek. Şu an onlara davrandığımız şekilde devam edemeyeceğimizi anlamak zorunda” demişti. Biden, aynı konuşmasında Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerinden duyduğu rahatsızlığı da dile getirmişti.
KILIÇDAROĞLU’NA SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI
Kemal Kılıçdaroğlu’nun videosuna tepki gösteren vatandaşlar, sosyal medyada yaptıkları yorumlarda özetle şu konuları dile getirdiler:
KÜRTÇE YASAKTI: “Sevgili Kürt gençleri Kılıçdaroğlu’na inanmayın. Erdoğan öncesinde bu ülkede Kürtçe kasetler yasaktı. Kürt’üm demek CHP zihniyeti döneminde örgüt üyeliği sayılıyordu. Bugün Erdoğan döneminde Kürtler özgürce konuşuyor. Kürtçe televizyonlar var. 56 Kürtçe öğretmeni atandı. Doğu ve Güneydoğu yatırım merkezi haline geldi.”
HDP/PKK SORUNU: “Evet bu ülkede yıllarca süregelen Kürt-Türk sorunu vardı ama artık yok. Bu ülkede şu an HDP-PKK sorunu vardır.”
ERDOĞAN SAYESİNDE: “Utanmadan sıkılmadan devlet dairesinde devleti temsilen Kürtçe konuşuyorum, Erdoğan sayesinde. Kürt olduğunu saklayan, utanan, bulunduğu partide yer etmek için ‘Tunceli’de konuştuğum dil Kürtçe değil’ diyen bir asimilasyon ürünü bize ne vaad edebilir ki.”
PKK İLE KÜRTLERİ EŞİTLEDİ: “Kılıçdaroğlu sadece Marksist Kürtlerin değil, Müslüman Kürtlerin de oyunu almak için çirkin bir denklem kuruyor. PKK ile Kürtleri eşitliyor. PKK aleyhtarlığını Kürt düşmanlığı gibi sunuyor. Bunu HDP dışında kimse yapmadı.”
YALAN OLDUĞUNU BİLİYOR: “Kılıçdaroğlu, kimsenin Kürtlere ‘terörist’ demediğini biliyor. Terörist denilenlerin ‘sırtını PKK’ya dayayanlar’ olduğunu da biliyor. Ama HDP ile işbirliğini örtebilmek için tartışmayı etnik köken temelli bir ötekileştirme gibi sunmayı tercih ediyor.”

OY DEVŞİRMEK İÇİN YAPIYOR: “Cumhurbaşkanlığına talip olan bir siyasetçinin, oy devşirmek uğruna terör örgütü PKK’ya karşı çıkanları ‘Kürt düşmanı’ olarak göstermesi utanç verici.” “Kara propagan danızla Kürtleri terörün içine çekmeye çalışan sizlersiniz.”
FP: KÜRT OYLARINA OYNUYOR, ÇÖZÜM İÇİN POLİTİKASI YOK
ForeIgn Policy (FP) dikkat çeken bir Kılıçdaroğlu analizine imza attı. Kılıçdaroğlu’nun kendisini desteklemek için bir araya gelen farklı güçlerin çatışan çıkarlarını ve taleplerini uzlaştırma girişimlerinde giderek zorlandığını yazan FP, şu değerlendirmeleri yaptı: “İyi Parti HDP ile konuşmayı dahi reddederken, HDP Kılıçdaroğlu’nun kazanması halinde yeni bir cumhuriyet inşası için onlarla görüşmeye başlamasını bekliyor. Kürt oylarını kazanmak, Kılıçdaroğlu’nu Türk milliyetçilerinin eleştirilerine maruz bıraktı. Bu durum Kılıçdaroğlu’nun şansını tehlikeye atabilir. Kılıçdaroğlu, CHP’yi Kürtlerle işbirliğine açık hale getirerek olumlu bir değişime öncülük etti ancak, yaratıcı bir politika çözümüne sahip değil.”
HDP: DESTEĞİMİZİ AÇIK İLAN EDECEĞİZ
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Şanlıurfa’da partisinin seçim bürosu açılışında konuştu: “Cumhurbaşkanlığı seçimleri için adresimizin ne olduğunu biliyorsunuz. Bayramdan sonra yapacağımız mitinglerimizde sizlere cumhurbaşkanının ismini de söyleyeceğiz. Hangi cumhurbaşkanına oy vereceğinizi açık açık ilan edeceğiz, gerçi sizler biliyorsunuz. Hangi cumhurbaşkanına oy vereceğinizi sizler daha iyi biliyorsunuz.”

 

BAHÇELİ: KÜRT’TEN TERÖRİST OLMAZ
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 6 Temmuz 2021’de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Kürt kökenli vatandaşların terör örgütleriyle hiçbir bağ ve bağlantısı olmadığına dikkat çekti: ‘Kürt’ten terörist olmaz, teröriste Kürt denemez. Diyen varsa bu milletin evladı olamaz. Zira terörün inancı, yöresi, etnik kökeni, mezhebi, ahlaki bahanesi olmaz, olmayacaktır. Terörist PKK’dır, KCK’dır, PYD’dir, YPG’dir, FETÖ’dür, DEAŞ’tır, DHKP-C’dir. Kürt kökenli kardeşlerimin terör örgütleriyle hiçbir bağ ve bağlantısı yoktur, var diyen biliniz ki vatan hainidir. Terör bir insanlık suçudur.”
DEMİRTAŞ’LA YEMEĞE SKANDAL SAVUNMA
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ittifak ortağı HDP’nin terör soruşturmalarından tutuklu eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’a verdiği kahvaltı sözüne ilişkin konuştu. Bu sözü verirken birkaç saniyelik tereddüte kapıldığını söyleyen Akşener, “Şehit analarından helallik al gel öyle… diyebilirdim ama bunu diyemedim. Çünkü Kürtler üzerine alınırdı” dedi. Akşener, terör örgütü PKK’nın elebaşlarının Kemal Kılıçdaroğlu’na verdiği desteğe ilişkin ise “Akşener’in olduğu yerde PKK olamaz. ‘PKK terör örgütü değildir’ diyen de olamaz” diyerek geçiştirdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Türkgün