Dolar 32,3812
Euro 34,7666
Altın 2.410,20
BİST 10.110,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 18°C

MALIKI’DEN SURIYE IÇIN DIYALOG ÇAĞRISI

MALIKI’DEN SURIYE IÇIN DIYALOG ÇAĞRISI
26/05/2013 17:09
A+
A-

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, Suriye’deki sorunun siyasi yollardan çözümü için sarf edilecek bölgesel ve uluslararası çabaların yanında olduğunu belirtti.

Irak Başbakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, bu sabah Bağdat’a gelen ve resmi temaslarda bulunan Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim’in, Başbakan Maliki tarafından kabul edildiği ve yaklaşık bir saat süren görüşmede Suriye krizindeki son gelişmeler, bu sorunun bölge ülkelerine ve özellikle komşu ülkelere etkisinin ele alındığı bildirildi.

Açıklamada, Maliki’nin, “Suriye’deki sorunun diyalog yoluyla çözülmesi zaruridir. Sonu kapalı bir yol olan askeri çözümden uzak durulmalı. Suriye hükümetinin 2’nci Cenevere Konferansı’na katılma kararını memnuniyetle karşılıyoruz. Sorunun siyasi yollardan çözülmesi için sarf edilecek uluslararası ve bölgesel çabaların yanındayız. Irak, Suriye halkının çekmekte olduğu sıkıntıları hafifletmek için elinden geleni yapacaktır” sözlerine yer verildi.

Öte yandan Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ve beraberindeki heyet görüşmelerde bulunmak üzere Irak Dışişleri Bakanlığı’na geçti.

 

AA