Dolar 34,2346
Euro 37,6084
Altın 2.880,83
BİST 9.044,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Çok Bulutlu
İstanbul
24°C
Çok Bulutlu
Çar 25°C
Per 26°C
Cum 22°C
Cts 20°C

Putin’i kızdıracak sözler: Uluslararası bir baş belası

Putin’i kızdıracak sözler: Uluslararası bir baş belası
12/07/2022 23:14
A+
A-

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya’nın dünya düzenini tehdit ettiğini ileri sürerek, Moskova’yı ‘uluslararası bir baş belası’ olarak niteledi. Blinken’e göre Rusya, ‘kurallara dayalı’ dünya düzenine meydan okuyor ve Ukrayna’daki savaşı kazanırsa bu, kuralların tam tersi yeni bir düzen anlamına gelecek.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Pazartesi günü Tayland kamu yayın kuruluşuna yaptığı açıklamada, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları ve olası sonuçlarını değerlendirdi.

Blinken, Moskova ile Kiev arasında devam eden çatışmanın mevcut dünya düzenini tehdit ettiğini söyledi. Blinken’e göre Rusya, “kurallara dayalı” dünya düzenine meydan okuyor ve Ukrayna’daki hedeflerine ulaşmasına izin verilirse, büyük ulusların küçük uluslara zorbalık yaptığı eski düzene geri dönüş yaşanabilir.

Mevcut uluslararası kuralların “temel anlayışlara” dayandığını söyleyen Blinken, egemenliğe, bağımsızlığa, toprak bütünlüğüne, insan haklarına saygının, BM merkezli düzenin temellerini oluşturduğunu savundu.

Rusya’nın ‘Ukrayna’ya karşı saldırganlığının’ tüm bunlara meydan okuduğunu söyleyen Blinken, “Eğer Rusya’nın yaptığı şeyi yapmasına izin verilirse bu, büyük ulusların küçük uluslara zorbalığını haklı çıkaran, büyük ulusların küçük uluslara zorbalık yaptığı bir dünyaya geri döneceğimiz anlamına gelir. Bu da dünya düzenindeki kuralların tam tersi bir düzen demek.” dedi.

“MOSKOVA ULUSLARASI BİR BAŞ BELASI”
Moskova’nın ‘uluslararası bir baş belası’ olarak hareket ettiğini söyleyen Blinken, Pekin’in de bölgede artan saldırganlık ve içeride artan baskı ile düzene meydan okuduğunu ifade etti.

Blinken aynı zamanda, ABD’nin Çin ile ilişkilerini ‘en önemli ve en karmaşık ilişkilerden biri’ olarak nitelendirdi, Washington’un iki ülke arasındaki rekabete rağmen hala Pekin ile iş birliği yapmanın yollarını bulmayı umduğunu ifade etti. (STAR)

 

Kaynak: Türkgün