Dolar 34,2491
Euro 37,5772
Altın 2.879,51
BİST 9.132,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 26°C
Az Bulutlu
İstanbul
26°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 20°C

RUSYA-UKRAYNA BARIŞI, ABD’NİN YENİLGİSİDİR!

RUSYA-UKRAYNA BARIŞI, ABD’NİN YENİLGİSİDİR!
31/03/2022 18:26
A+
A-

RUSYA-UKRAYNA BARIŞI, ABD’NİN YENİLGİSİDİR!

Türkiye NATO üyesi ve ABD nin de “müttefikidir” ancak bu “Müttefiklik” kağıt üzerindedir. Bugüne kadar Türkiye her bir yandan Terör saldırıları altında iken bir kez olsun NATO hukukunun 5. maddesini çalıştırmayan en evvel ABD ve onun “Gerçek Müttefikleridir”
Çünkü Türkiye ye yapılan her türlü terör saldırısının azmettiricisi, koruyucusu, besleyicisi ABD ve gerçek müttefikleri olmuştur. Daha açıkçası Türkiye ye saldıran PKK/YPG,FETÖ,DHKP-C suretinde görünseler de gerçekte saldıran ABD ve onun bölgede konuşlandırılan paralı askerleridir.

Bize S400 leri “neden Rusya dan aldınız” diye çemkiren “Müttefikimiz” olmalarına rağmen Türkiye Hava savunma sahasının her türlü saldırıya açık olmasını isteyen ve bizlere Patriot hava savunma sistemlerini vermeyen ABD ve onun yancılarıdır. Türkiye deki taşeronları da işin cabasıdır.

Savunma sanayimiz geliştikçe, lojistik ve stratejik gücümüz arttıkça Yunanistan kıyılarında, Suriye de,ırak ta, Bulgaristan da etrafımızı kuşatan ve bütün silahlarını Türkiye ye çeviren de ABD dir.

“Alışageldiği Ülke Türkiye” elinden kayıp gidince, Türkiye kendi kararlarını alıp, kendi strateji ve doktirinlerini hayata geçirdikçe KUDURMA noktasına gelen, bölgede ve coğrafyamızda çıkarılan bütün savaşlarda asıl hedefe konulan Ülke Türkiye hedefe koyan ülke de Amerika’dır.

Şimdi Ukrayna “NATO ya üye olmakla” korunamayacağını, Tırnağı varsa başını kaşıyabileceğini kesinlikle öğrenmiştir. Dolayısıyla “Nato’ya girmekten vazgeçtik, ancak AB ye gireceğiz” ifadesi bana göre NATO ya değil ABD ye indirilmiş en büyük darbedir. Çünkü artık yakalayamayacağını kesinlikle anladığı Türkiye’nin yerine koymak için bu savaşa sebeb olduğu ve savaşın asla bitmemesini istediği kabak gibi ortaya çıkmıştır.

Rusya daha fazla ileri gitmemelidir.
Ukrayna ABD nin kalleşliklerinden ders çıkarmalı, batının ikiyüzlülüğü karşısında kendi rotasını belirlemeli ve bu savaşın daha da uzamasına vesile olmamalıdır.

Kaldı ki 10 bin kilometre öteden gelip Coğrafyamızda AHKAM kesmeye çalışan ABD her açıdan sıkıntıdadır. Bu savaş bittiğinde ise SIKINTILARI katlanacak “demokrasi ve insan hakları ile” kendini özdeşleştirmeye çalışan ABD nin gerçek kimliği deşifre olacaktır.

Bu arada Bu ülkenin muhalefeti dünden bugüne Batının kahpelik ve kalleşliklerinden bir ders çıkartmamış, Milli ve yerli kimliğinde bir milim kıpırdama oluşturmamışsa ve hala “Batı dilenciliğinde” bir iktidar hayal ediyorsa merak etmesinler, biz 2023 yılında onların hayallerini kabusa çevireceğiz inşaallah.

Rauf Aydemir
31 Mart 2022
ANKARA