Dolar 32,3841
Euro 34,6080
Altın 2.390,84
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 19°C

İspanya’da ekonomik kriz!

İspanya’da ekonomik kriz!
28/03/2022 23:41 | Son Güncellenme: 28/03/2022 23:43
A+
A-

16 milyar euroluk önlem paketi açıklanacak

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşın kendi ülke ekonomilerindeki etkisini hafife indirmek için vergi indirimi, direkt ve kredi yardımı olmak üzere 16 milyar euroluk bir önlem paketi açıklayacaklarını bildirdi.

Madrid’de katıldığı bir forumda konuşan İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, yapılacak Bakanlar Kurulu Toplantısı’nda kabul edilecek “Savaşın Ekonomik Sonuçlarına Ulusal Müdahale Planı” ile ilgili bilgiler verdi.

İspanya Başbakanı, 6 milyar eurosu direkt yardım ve vergi indirimi, 10 milyar eurosu da kredi kolaylığı olmak üzere toplamda 16 milyar euroluk bir paketi yürürlüğe sokacaklarını söyledi.

“Sorunları sektör sektör biliyoruz. Olmamalarını istiyoruz ama ne yazık ki savaşı ve sonuçlarını durdurmak Avrupa’daki hiçbir hükümetin elinde değil.” diyen Sanchez, ilk aşamada 30 Haziran’a kadar geçerli olacak bu yardımların gerekirse uzatılacağını ve genişletileceğini kaydetti.

Sanchez, grevdeki taşımacılık sektörü çalışanları için geçen hafta sonu varılan anlaşmada belirlenen litre başına akaryakıt fiyatlarındaki 20 sentlik indirimin tüm halk için geçerliği olacağını da bildirdi.

Avrupa Birliği Konseyinin geçen hafta Brüksel’de yapılan toplantısında, İspanya ve Portekiz’in enerji politikasında kendine özel özelliğinin tanındığını hatırlatan Sanchez, geçici olarak doğalgazda belirlenecek maksimum fiyat sınırlamasının elektrik fiyatlarını da düşüreceğini ifade etti.

İspanya’da sol koalisyon hükümetinin Rusya-Ukrayna savaşının ekonomik etkilerine karşı alacağı önlemler ve doğalgaz fiyat belirlemeleri 3 aylık (nisan-mayıs-haziran) periyodu kapsayacak.

Kaynak : Türkgün