Dolar 34,2398
Euro 37,6309
Altın 2.920,13
BİST 9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 27°C
Az Bulutlu
İstanbul
27°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 25°C
Çar 25°C

Komşudan Putin’i kızdıracak Hamle! Başbakan imzayı attı

Komşudan Putin’i kızdıracak Hamle! Başbakan imzayı attı
03/03/2022 21:30
A+
A-

Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, Avrupa Birliği’ne hızlı katılımı için başvuru dilekçesini imzaladı.

Canlı yayında halka seslenen Garibaşvili, Gürcistan’ın AB’ye katılım için ilgili başvuru dilekçesini imzalayarak, söz konusu dilekçenin AB’nin ilgili kurumlarına bugün gönderileceğini belirtti.

Gürcistan’ın Avrupa’nın parçası olduğunu ve bugün tarihi bir gün yaşadıklarını vurgulayan Garibaşvili, şunları kaydetti:

“AB üyeliğine başvurmak, Gürcistan’ın Avrupa entegrasyonu yolunda attığı önemli bir adımdır. Tarihimizde yeni bir sayfayı açan ve ortak bir Avrupa ailesi ile bizi birleştirmeyi amaçlayan atalarımızın çabalarını sürdüren bir aşamadır. Gürcistan bir Avrupa devletidir. Ülkemiz, uzun tarihi boyunca her zaman Avrupa kültür ve medeniyet alanına ait olmuştur ve hala onların korunmasına, gelişmesine değerli katkılarda bulunmaktadır.”

Putin ne tepki verecek?
Bu hamleye çevre ülkeleri Avrupa’dan uzak tutmak isteyen ve Avrupa Birliği ile NATO adımları sonrası Ukrayna’ya savaş açan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ne tepki vereceği ise merak edilir oldu.

Kaynak: Türkgün