Dolar 44,2976
Euro 51,3018
Altın 6.406,80
BİST 13.047,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 10°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
10°C
Hafif Yağmurlu
Pts 11°C
Sal 11°C
Çar 13°C
Per 14°C

AKP MEDYASININ ABD KOMEDISI

AKP MEDYASININ ABD KOMEDISI
20/05/2013 16:32
A+
A-

AKP medyasının ABD komedisi

Başbakan Erdoğan başkanlığındaki AKP oluşturduğu bir heyetle ABD’ye gitti. Günlerdir gazetelerden ve televizyonlardan bu ziyarete ilişkin haber ve yorumlar yapıldı, yapılmaya da hala devam ediyor.

Zaten hangi ABD gezisi olsa dikkat edin AKP’liler ve yandaş medyası ağızları kulaklarına varmış bir şekilde, mutluluktan uçar pozisyonda tavır sergilemekteler. Bu mutluluk kaynakları düşünüldüğünde, bir çok kişi bunu anlamlandıramayabilir. Malum, insan sevdiği, kendinden gördüğünün yanında olunca mutlu bir hal alır.

AKP’de Irak’daki milyonlarca Müslüman’ı öldüren, yüz binlerce Müslüman kadına tecavüz eden, benzeri işleri işgal ettikleri Afganistan’da da yapan ABD’lilere herhalde bu olaylardan ötürü bir sempati besliyor olsa gerek… Aksi olsa şimdiki tavırlarının tam tersi yönde bir duruşu sergilemezler miydi?

AKP medyası işi iyice abartıyor. Yalakalık uğruna yapılan haberler komedi filmlerine konu olacak cinsten. Neymiş efendim, Başbakan Erdoğan falanca yerde ağırlanmış, bu görülmemiş bir gelişmeymiş. Yada ABD’li bando tarafından uçağın giriş kapısında karşılanmış…

İyi de bunlardan daha normal ne olabilir sorarım sizlere? Bir ülkenin başbakanı bir başka ülkeye gittiğinde -bu isterse herhangi bir Afrika ülkesi olsun!- aynı şekilde ev sahibi ülkenin sorumluları ve bandosu tarafından karşılanır. Bu gelenek yıllardır devam eder. ABD’de zaten Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı için uyguladığı protokol kurallarını aynı şekilde diğer tüm üst düzey devlet yetkilileri içinde uygulamaktadır. Hal böyleyken sanki çok önemli bir olaymış gibi bu konunun üzerinde özellikle durulması AKP ve yandaş medyasının aslında Türkiye’ye yüklediği anlam ve önemin bir göstergesini oluşturuyor! Rezil rüsva olan dış politikada övünülecek birşey bulamayanlar, işi bu konuda yürütmede deniyorlar.

Türkiye Cumhuriyeti gibi büyük bir ülkenin Başbakanı elbet ki şanına yakışır bir şekilde, bir başka ülkede ağırlanmalıdır. Zira temsil ettiği makam Türk Milleti’nin kendisidir. Bu hakikatin tecellisi olan gelişmelerin dışında karşı taraftan bir davranış beklemenin ve bunun propagandasını yapmanınsa bu ülkeye katacağı hiçbir şey yoktur.

Diğer taraftan medyada işlenen bir başka konu, ABD’nin Türkiye’nin taleplerini ve görüşlerini onayladığıdır. Şayet Başbakan Erdoğan’ın ABD’ye ziyareti öncesindeki, son on günlük zaman dilimi içerisindeki açıklamaları bilinmese bu haberleri belki yeriz. Ama özellikle Suriye konusunda bizim ülkemizin yetkililerinin yaptığı açıklamalar ve ABD’deki görüşmeler neticesinde ortaya çıkan sonuca bakıldığında durumun kesinlikle topluma yansıtıldığı şekilde olmadığını açıkça görüyoruz.

ABD yönetimi Suriye’de kimyasal silah kullanılmadığını ifade ederken Başbakan Erdoğan’ın ısrarla bunun tam tersi bir iddiada bulunması bunun en belirgin göstergesi olmuştur. Türkiye herkesten daha agresif bir şekilde Suriye konusunda askeri müdahale yönetimini dillendirmesine rağmen ABD ısrarla diplomasiyi kullanacağı mesajını vermiştir. Gelinen noktada ise Türkiye’nin, daha doğrusu AKP’nin dediklerinin ve Suriye konusundaki önerilerinin değil, ABD’nin önerilerinin ve planının uygulanacağı, yine AKP’nin buna sadık kalacağı anlaşılmıştır. AKP gibi ABD’nin projelerinde eşbaşkanlık yapma sıfatını üzerinde taşıyan bir yapının, bunun aksi dışında bir tavır benimsemesi de zaten mümkün değildir.

AKP medyasının öve öve bitiremediği ABD ziyareti adına “zafer” olarak nitelendirilen bir konu varsa o da şüphesiz ki, AKP’nin PKK ile beraber yürüttüğü ihanet oyunun ABD tarafından destek görmesidir. Öyle görünüyor ki AKP’yi AKP yapan en temel mesele olan, PKK ve terörist başı konusunda ABD yönetimi yapılanları takdirle karşılamaktadır.

Hoş, nasıl karşılamasınlar? BOP’daki dört parçalı sözde devletin en önemli ayağını oluşturan Türkiye’de zemini ve koşulları uygun hale getirebilmek adına AKP’nin yaptıklarının takdirle karşılanmaması gibi bir konu hiç söz konusu olabilir mi? Olmayacağı için ABD yönetimi kendi projesinin hizmetkarı olan AKP’yi bu konuda teşvik etmiş ve cesaretlendirmiştir.

Dolayısıyla bu açıdan bakıldığında ABD ile ilişkiler nezdinde kaybeden yine AKP sayesinde Türkiye olmuştur. Biri patron diğeri çalışan! Birisi projenin sahibi diğeri ise o projenin emrindeki eşbaşkan! Siz daha neyin kazancından bahsediyorsunuz? AKP ile her alanda kaybeden Türkiye oluyor.

İSMAİL ÖZDEMİR/ ORTADOĞU