Dolar 34,2276
Euro 37,9313
Altın 2.919,46
BİST 9.208,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
24°C
Parçalı Bulutlu
Per 27°C
Cum 29°C
Cts 27°C
Paz 22°C

Türkiye’nin yeni silahı Yunanistan’ı salladı! Böyle duyurdular

Türkiye’nin yeni silahı Yunanistan’ı salladı! Böyle duyurdular
26/10/2021 22:13
A+
A-

Yunan medyası, Türkiye tarafından yerli ve milli imkanlarla üretilen Aksungur SİHA’nın Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na teslimatını “Aksungur: Ege’deki yeni, çok ciddi Türk tehdidi” başlığıyla duyurdu.

Yüksek Faydalı Yük Kapasiteli İHA Aksungur’un, Türk Deniz Kuvvetlerine teslimatı gerçekleştirildi.

Aksungur teslimatını tedirginlikle karşılayan Yunan medyası, yerli İHA’yı “Ege’deki yeni, çok ciddi Türk tehdidi” olarak niteledi.

Savunma haberlerinin yer aldığı defence-point adlı portal, Aksungur teslimatıyla ilgili, “Türk Donanması teslim edilen Aksungur, Anka’nın “ağabeyidir” ve deniz gözetimi, düşman iletişiminin gözetimi ve aynı zamanda saldırılar için kullanılabilir” ifadelerine yer verdi.

Haberde Aksungur’un ‘çok ciddi’ tehdit olduğu belirtilirken, kabiliyetleri bir bir sıralandı.

Aksungur SİHA
Yüksek Faydalı Yük Kapasiteli İHA Kesintisiz Çok Rollü İstihbarat, Gözetleme, Keşif ve Taarruz Görevleri için ANKA-AKSUNGUR İHA Sistemi; gündüz/gece İstihbarat, Gözetleme, Keşif ve Taarruz Görevleri’ni EO/IR, SAR ve SIGINT faydalı yükleri ve çeşitli havadan yere silahlarla icra eden Orta İrtifa Uzun Havada Kalışlı bir İnsansız Hava Aracı Sistemidir.

AKSUNGUR 40000 ft’e kadar uzun süreli operasyonlara imkan veren iki adet çift turboşarjlı dizel PD-170 motoruna sahiptir.

İlk uçuşunu 2019’da yapan Aksungur’a bugüne kadar 3 farklı EOIR kamera, 2 farklı SATCOM, 500 libre sınıfı Teber 81/82, Kanatlı Güdüm Kiti 82, yerli motor PD170 gibi birçok ekipman entegre edildi.

Bu çalışmalara ek olarak 2021 yılının ikinci çeyreğinde ilk saha görevine başlayan Aksungur’un sahadaki uçuşu 1000 saati geride bıraktı

 

 

Kaynak: Türkgün