Dolar 32,3819
Euro 34,5790
Altın 2.386,93
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 19°C

Seçime bir gün kala çarpıcı anket! Yüzde 52’si hayır dedi

Seçime bir gün kala çarpıcı anket! Yüzde 52’si hayır dedi
25/09/2021 22:16
A+
A-

Almanya’da yarın yapılacak seçimlerin arifesinde, görevi bırakacak Şansölye Angela Merkel’le ilgili bir anket yayımlandı. Ankete göre, ‘Merkel’i özleyecek misiniz?’ sorusuna, ankete katılanların yüzde 38’i ‘evet’, yüzde 52’si ‘hayır’ dedi. Diğerleri ise kararsız kaldı.

Yıllardır Almanya’nın ‘şansölye’ koltuğunda oturan Angela Merkel, yarın görevi bırakıyor.

Almanya yeni liderin seçimi için sandık başına giderken, Augsburger Allgemeine gazetesi, 5 bin 7 kişi ile yapılan bir anketin sonucunu sayfalarına taşıdı.

CIVEY tarafından 22-24 Eylül tarihleri arasında yapılan ankete katılanlara, ‘Merkel’i özleyip özlemeyecekleri yönünde’ bir soru yöneltildi.

Çoğunluk (yüzde %52), 2005’ten bu yana Almanya’yı yöneten kıdemli politikacıyı özlemeyeceğini söyledi. Ankete katılanların yüzde %38’i Merkel’i özleyeceğini söylerken, geri kalanlar bu konuda kararsız olduklarını ifade etti.

Almanya’nın İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana en uzun süre görev yapan ikinci şansölyesi olan Merkel, bu Pazar günkü genel seçimlerin ardından istifa edecek. Kuzey Ren-Vestfalya Eyalet Başbakanı Armin Laschet, Hristiyan Demokrat Birlik’in (CDU) yeterli oy alması halinde başbakan olarak yerini alacak.

CDU’nun başlıca rakipleri, Başbakan Yardımcısı Olaf Scholz liderliğindeki Sosyal Demokrat Parti ve Yeşiller’in adayı Annalena Baerbock…

Kaynak: Türkgün