Dolar 34,2346
Euro 37,5346
Altın 2.881,73
BİST 8.939,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Az Bulutlu
İstanbul
25°C
Az Bulutlu
Per 27°C
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 22°C

AKINCI TİHA ABD Medyasında

AKINCI TİHA ABD Medyasında
30/08/2021 21:32 | Son Güncellenme: 30/08/2021 21:34
A+
A-

AKINCI TİHA ABD’yi fena salladı! Övgü dolu sözler
ABD’li haber kanalı Bloomberg, geçtiğimiz gün Türk Silahlı Kuvvetleri’nin envanterine dahil olan Akıncı TİHA’yı öve öve bitiremedi.

Bayraktar Akıncı TİHA, dün TSK’nın envanterine dahil oldu. Türkiye için yeni bir sayfa anlamına gelen bu teslimat, TB2 ve ANKA ile başlayan sürecin insansız savaş uçaklarına dönüşmesinde en önemli ara duraklardan biri olacak.

Türkiye’nin savunma sanayindeki başarısı dünya basınının manşetlerine taşındı. ABD merkezli Bloomberg, Türkiye’nin TİHA ile dünyada üç ülkeden biri haline geldiğini yazdı. Haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türk ordusuyla ilgili hedefi aktarıldı.

 

Türkiye, insansız hava araçlarında gücüne güç katmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Çorlu’da Baykar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı’nın (TİHA) Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) teslimat törenine katıldı. ABD basınından Bloomberg, törenin ardından havalanan Akıncı TİHA’yla ilgili gelişmeyi okurlarına aktardı.

“Erdoğan’ın hedefi orduyu kendi kendine yeter hale getirmek”
Haberde, yerli üretim insansız araçları projelerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “orduyu kendi kendine yeter hale getirme” çabalarının olduğu vurgulandı. Baykar Savunma tarafından üretilen Akıncı TİHA’nın, Ukrayna ve Polonya dahil çeşitli ülkelere satışı yapılan Bayraktar TB2’den daha gelişmiş durumda olduğu bilgisi paylaşıldı.

Teslimat töreninde Erdoğan’ın “Türkiye, Akıncı ile dünyada bu teknolojiyi üreten ilk üç ülkeden biri oldu” dediği hatırlatıldı.

AKINCI TİHA’nın özelliklerini sıraladılar
Akıncı TİHA’nın havada ve yerde hedeflere saldırabildiği ve savaş uçaklarıyla birlikte hareket edebildiği, ayrıca Türkiye’nin mevcut pilotsuz uçaklarından daha yüksek irtifada uçabilmesinin yanı sıra havada daha uzun süre kalabildiği ifade edildi.

 

“ROKETSAN’ın füzelerini yaşıyacak”
Haberde, TİHA için “Roketsan tarafından geliştirilen füzeleri taşıyacak” denildi. Öte yandan Türkiye’de üretilen SİHA’ların Libya’da darbeci Hafter’in başkent Trablus’u ele geçirme girişimlerine karşı koyduğu, 44 günlük Dağlık Karabağ savaşında Azerbaycan ordusuna üstünlük sağladığı anımsatıldı.

 

Kaynak: Türkgün