Dolar 34,2462
Euro 37,5784
Altın 2.885,64
BİST 8.932,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Çok Bulutlu
İstanbul
25°C
Çok Bulutlu
Per 27°C
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C

Hatırlayın..

Hatırlayın..
29/08/2021 13:31
A+
A-
Geçmişte okumak,okula gitmek,okul kitaplarını almak tam bir işkence idi.
Emin Oktay-Niyazi Akşit Tarih kitabı hariç Okul kitapları her yıl değişir üst sınıfa geçenlerin kitaplarını alsanız dahi işe yaramazdı.
MEB yayınevlerinin önünde uzunca kuyruklar olur, kitabevlerinde kitap kalmaz, ne zaman geleceği belli olmayan kitaplar yüzünden hocalarımız tarafından ezilirdik!
Hele, hele o ara bir de İktidar değişmiş ise bir önceki yıl okutulan bütün kitaplar hükümsüz kalırdı.
Oysa Matematik nasıl ve kimler tarafından yazılırsa yazılsın 2×2=4 ederdi!… Onca kitap değiştirildi sonucu 5 veren kitap çıkmadı.
Para elbette o zamanlar da çok sıkıntılıydı.
Ancak para bulsan kitap bulunmaz, kitap bulsan para bulunmazdı.
Özellikle bizim kuşak Ms. Browing ile Msr. Browing “What is This” diye sordukları İngilizce kitabı değişmemekle birlikte, İngilizce derslerimiz genellikle boş geçer, ya da “Boşta bulunan “bir Hoca “Dostlar Pazarda görsün kabilinden ” boş geçen İngilizce derslerine girerdi. Ancak kendisi İngilizce bilmeyen Hoca, talabeye ne öğretebiliridi?
Dolayısıyla bizim kuşak “What İs This- This is a book, This is a pencıl” ingilizcesinde “Ordünaryüs” oldu desem yerindedir.
Şimdi CHP ve şürekası durmadan erken seçim istiyor ve durmadan “Türkiye Yönetilemiyor” diye eyyamcılık yapıyor.
Oysa 6 Eylül de kapılarını eğitime açacak olan okullara henüz öğrenciler gitmeden KİTAPLAR geldi ve masalarına konulmak üzere hazırlandı. VE BEDAVA.
Konuştuklarında Toplumun artan refahını bir tarafa koyup iktisadi sıkıntıları öne çıkaran sürekli bu noktaları kaşıyan CHP ve şürekası BÜTÜN DÜNYANIN YAŞADIĞI iktisadi krizleri de görmüyor daha doğrusu görünmesini istemiyor.
Hülasa diyeceğim şudur.
Evet Ekonomi konusunda büyük sıkıntılarımız var.
Evet Pandemi ve doğal felaketlerle başımız darda.
Evet geçim sıkıntılarımız var
Ancak bütün bunlar var diye yaşadığımız onca muhteşem olaylara da KÖR BAKAMAYIZ.
Yüz yüze eğitimin milletimize, devletimize, öğrencilerimize, öğretmen ve velilerimize hayırlı uğurlu olmasını cenabı Allah tan niyaz ediyorum.
Allah çocuklarımızı ve gençliğimizi korusun.
Rauf Aydemir
29 Ağustos 2021
MERSİN
ETİKETLER: