Dolar 34,2462
Euro 37,5784
Altın 2.885,64
BİST 8.932,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Çok Bulutlu
İstanbul
25°C
Çok Bulutlu
Per 27°C
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C

Dışişleri Bakanlığı’ndan Birleşik kırallık, Kılıçdaroğlu ve Akşener’in iddialarına yalanlama

Dışişleri Bakanlığı’ndan Birleşik kırallık, Kılıçdaroğlu ve Akşener’in iddialarına yalanlama
23/08/2021 07:58
A+
A-

Dışişleri Bakanlığı’ndan Kılıçdaroğlu ve Akşener’in iddialarına yalanlama

Dışişleri Bakanlığı CHP Genel başkanı Kılıçdaroğlu ile İP Genel Başkanı Akşener’in ‘Türkiye’de ‘mülteci merkezleri’ kurulacak’ iddialarına ilişkin bir açıklama yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, ‘Birleşik Krallık basınında yeralan Afgan mülteciler için Türkiye’de iltica başvuru merkezi kurulması konusunda plan yapıldığı yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır.’ ifadelerine yer verildi.

Bakanlık, İngiltere basınında Afgan sığınmacılar için üçüncü ülkelerde kurulacak iltica merkezleri planları bağlamında Türkiye’ye ilişkin atıf yapılması hakkında yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, İngiltere basınında yer alan Afgan mülteciler için Türkiye’de iltica başvuru merkezi kurulması konusunda plan yapıldığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Açıklamada, “Bugüne kadar hiçbir ülkeden tarafımıza iletilmiş bu yönde resmi bir talep bulunmamaktadır. Bu yönde bir talep iletilse dahi bunu kabul etmemiz mümkün değildir.” ifadesine yer verildi.

– The Mail on Sunday gazetesinde yayımlanan makale

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, The Mail on Sunday gazetesinde yayımlanan makalesinde, Afganistan’da kendileri için çalışan bazı Afganlara vize vermek için işlemleri yapılana kadar bazı bölge ülkelerinde bekleyecekleri merkezler kurmayı planladıklarını açıklamıştı.

The Mail on Sunday, makalede ülke ismi zikredilmemesine rağmen kendi haberinde, Wallace’e atfen Türkiye ve Pakistan’ın isimlerini belirtmiş, bazı İngiliz yayın organları da söz konusu habere gönderme yapmıştı.

KILIÇDAROĞLU VE AKŞENER İDDİALARI SÜRDÜRMÜŞTÜ

İngiliz Basını’nda yer alan bu asıl iddiaları, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve İP Genel Başkanı Akşener sosyal medyada gündeme getirmişti.

Türkgün