Dolar 34,1983
Euro 38,0176
Altın 2.908,90
BİST 9.579,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 27°C
Cum 29°C
Cts 28°C

Merkel: Türkiye sayesinde Avrupa’ya geçişlerin durma noktasına geldi

Merkel: Türkiye sayesinde Avrupa’ya geçişlerin durma noktasına geldi
25/03/2021 21:27
A+
A-

Merkel’den Türkiye açıklaması! ‘Bunu destekliyorum’ diyerek paylaştı
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa Birliği zirvesi öncesi Türkiye ve Doğu Akdeniz konusunda açıklamalarda bulundu.

Avrupa Birliği (AB) liderlerinin katılımı ile bugün ve yarın (25-26 Mart) düzenlenecek olan AB Liderler Zirvesi başlayacak. Video konferans yoluyla gerçekleşecek olan zirvede, Kovid-19’a karşı geliştirilen aşıların Avrupa’da dağıtımı ve aşı sertifikası ile Türkiye ve ABD’yle ilişkiler ele alınacak.

Meclisten mesaj
Zirve öncesi Alman Federal Meclisinde konuşan Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ankara’ya sıcak mesaj göndererek, “Türkiye Doğu Akdeniz’de tansiyonu düşürücü adımlar attığının sinyalini veriyor” dedi.

Türkiye güvenilir bir ortak
Türkiye’nin çok güvenilir bir ortak olduğunu söyleyen Şansölye, Ankara’nın mülteci krizindeki rolünü övdü. Türkiye sayesinde Avrupa’ya geçişlerin durma noktasına geldiğini ve Ege’de ölümlerin azaldığını söyleyen Merkel, Türkiye ile AB arasındaki göçmen anlaşmasının yenilenmesini desteklediğini kaydetti.

Kaynak: Türkgün