Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kapılarımızı Ermenistan’a kapatalım diye bir derdimiz yok
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kapılarımızı Ermenistan’a kapatalım diye bir derdimiz yok
Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Olumlu adım atıldığı takdirde kapalı olan kapılarımızı açarız. ‘Kapılarımızı Ermenistan’a kapatalım’ diye bir derdimiz yok.” dedi.
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile ortak basın toplantısı düzenledi.
Erdoğan konuşmasında, “(Karabağ) Putin”in yaklaşımlarını bir kenara koyamam, onun olumlu yaklaşımları da süreci olumlu istikamette götürmeye yardımcı oldu.” dedi.
“Bizim Ermenistan halkına bir kinimiz yok.” diyen Erdoğan, “Sıkıntı Ermenistan’ın yönetimiyledir. Benim ülkemde 100 bini aşkın Ermeni vatandaşım var.” ifadelerini kullandı.
Karabağ konusunda Fransa’nın tavrı
Erdoğan, Karabağ konusunda Fransa’nın tavrı ile ilgili, “Zaman zaman bize ulaşmak istedi ama doğrusu biz de dönmedik. Çünkü biliyorduk ki dert başkaydı.” şeklinde konuştu.
Fransa Meclisi’nin Karabağ kararı ile ilgili de Erdoğan, “Paşinyan bile kabul etmiyor. Macron olarak Meclisinden geçirmeye yöneliyorsun, daha siyaseti öğrenememiş.” ifadelerini kullandı.
“Olumlu adım atıldığı takdirde kapalı olan kapılarımızı açarız”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Olumlu adım atıldığı takdirde kapalı olan kapılarımızı açarız. ‘Kapılarımızı Ermenistan’a kapatalım’ diye bir derdimiz yok.” dedi.
Erdoğan, “(Karabağ) Azerbaycan yönetimi inanıyorum ki orayı da hiç gecikmeden, 3-5 yıl içerisinde çok daha farklı bir hale getirecektir.” açıklamasında bulundu.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Bugün Erdoğan’ın Türkiye’si dünyaya bağımsızlık ve cesaret örneğidir
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev: “Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye’si, dünyaya bağımsızlık, mertlik ve cesaret örneğidir” dedi.
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile basın toplantısı düzenledi.
Basın toplantısında konuşan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, “Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye’si, dünyaya bağımsızlık, mertlik ve cesaret örneğidir” dedi.
Aliyev, “Vatan muharebesinde Türk savunma sanayisinin ürünü meşhur Bayraktar, büyük değişikliğe sebep oldu. Zaferimizde müstesna rol oynadı” diye konuştu.
“Ermenistan yönetimi asılsız iddialarından vazgeçerse biz iş birliğine hazırız”
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, konuşmasına şöyle devam etti:
“Ermenistan yönetimi asılsız iddialarından vazgeçerse, onlar da bölgede kurulacak çeşitli iş birliği platformlarında yer alabilir. Biz iş birliğine hazırız. Yeni bir iş birliği formatı teşkil ederek, gelecekte savaş riskini sıfıra indirebiliriz”
AA