Dolar 34,2530
Euro 37,6490
Altın 2.926,30
BİST 9.139,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Açık
İstanbul
25°C
Açık
Sal 24°C
Çar 26°C
Per 26°C
Cum 23°C

Maltepe’de Yerel Basın Tehditmi Ediliyor?

Maltepe’de Yerel Basın Tehditmi Ediliyor?
30/05/2020 02:47
A+
A-

Maltepe’de Yerel Basın Tehditmi Ediliyor?

Maltepe’nin önde gelen yerel basını Özgür ifade gazetesi Tehditmi ediliyor.?Geçtiğimiz günlerde yerel gazetenin yapmış olduğu haber Maltepe’de ses getirmiş hatta konuya ilişkin haberi sitemizde de yayınlamıştık. Habere ilişkin, Özgür ifada gazetesi tarafından “Maltepe ve Türkiye kamuoyuna” başlıklı haberinde, hakarete maruz kaldığını ifade eden gazete CHP’li belediyeden bu konuda cevap alamadığını vurgulamış ve dik duruşumuzdan taviz vermeyeceğiz doğrulardan vaz geçmeyeceğiz vurgusu yapmıştır. Basın özgürlüğü kapsamında Maltepe’de ki bu akıl tutulması tavrı kınıyoruz.

Gazete’nin haberi şu şekilde:

SİDAD YÖNETİMİ TARAFINDAN GAZETEMİZE YAPILAN HAKARETLERE CEVAPTIR
Özgür İfade Gazetesi Maltepe’de özgür ve tarafsız yayımcılık ilkesi ile kimseye boyun eğmeden tarafsızlık çizgisinden ödün vermeden sadece Maltepe halkının çıkar ve menfaatleri noktasında kimseden icazet alma gereği duymadan haber yapan bir gazetedir.

Maltepe de bulunan SİDAD (Sivas Kültür ve Dayanışma Derneği) isimli dernek tarafından ‘KAMUYOYUNA’ başlıklı bir açıklama yayınlanmış bu yayın 29 Mayıs 2020 günü saat 20.00 de Gazetemiz haberdar olmuş tarafımıza hakaret, itham ve iftiralarda bulunulduğu tespit edilmiştir.

Maltepe belediyesinin 8 Nisan 2020 tarihinde belediyenin resmi sosyal medya hesaplarında ”İlçemizde bulunan kamu hastanelerinden Maltepe Devlet Hastanesi ve Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, korona virüse yönelik önlemle kapsamında 1 kamyon dolusu dispanser havlusu, maske, kağıt havlu ve peçete dağıtıldı. İhtiyaç malzemeleri doğrudan Belediye Başkan Yardımcılarımız Salih Kara ve Yahya Han eşliğinde dağıtıldı.” bilgisini paylaşmıştı.

İlçede kamu görevi yapan yayım organı olarak Maltepe Belediye başkanlığına ‘Bilgi Edinme’ kanunu kapsamında 10.04.2020 tarihinde 1213178 nolu resmi başvuru ile sorular yönelttik.
-Söz konusu malzemelerin miktarı kalemsel olarak ne kadar?
-İlgili malzemelerin Maltepe belediyemize maliyeti ne kadar?
Bu sorulara CHP’li Maltepe belediyesi her zaman ki gibi cevap vermeyerek ilgili kanunu tanımadığını gösterirken aynı zamanda daha önce verdiği ”Kamuoyunu İlgilendirmez’ anti demokratik tavrından ve kimseye hesap vermem anlayışında oldular.

Belediyenin bu sorulara cevap vermemesi bahse konu malzemelerin ait olduğu firmanın kimliğini araştırma gereğini doğurması haberciliğin bir olmazsa olmazıdır. Bu noktada malzemelerin ait olduğu firmanın belediye başkan yardımcısı Yahya Han’a ait çıkması bu firmanın mercek altına alınmasını zaruri kılmıştır.

Bunun en önemli nedeni ”5393 Sayılı Belediye Kanunu: Başkan ve meclis üyelerinin yükümlülükleri MADDE 28. — Belediye başkanı görevi süresince ve görevinin sona ermesinden itibaren iki yıl süreyle, meclis üyeleri ise görevleri süresince ve görevlerinin sona ermesinden itibaren bir yıl süreyle, belediye ve bağlı kuruluşlarına karşı doğrudan doğruya veya dolaylı olarak taahhüde giremez, komisyonculuk ve temsilcilik yapamaz.” kanun maddesidir.

Belediye başkan yardımcısının belediye ve iştirakleri ile iş yapması, ticaret yapması kanuna göre suçtur.
Belediye başkan yadımcısının Sivaslı olmasından hareketle hemşericilik militanlığı gereği mi konuya ilgisiz alakasız iken müdahil olma gereği duydunuz? SİDAD militan bir yapıdan mı müteşekkil? SİDAD olarak siz kanunsuzlukları mı savunuyorsunuz?

Haberin içeriğinde SİDAD ile ilgili bir beyan yer almıyorken siz hangi gerekçe ile gazetemize iftira atıyor, ithamlarda bulunuyorsunuz! Hakkımızda kirli eller diye ithamlarda bulunma yaftacılığını aynen sizlere iade ediyoruz; kirli el arıyorsanız bir zahmet kendi ellerinize bakmanızı tavsiye ediyoruz.

Bu konuda SİDAD bizim muhatabımız değildir, Sidad’ın kendini muhatap yerine koyma ihtiyacı duymasını, belediyenin avukatlığına soyunmasını, belediye başkan yardımcısını korumaya çabalamasının nedenlerini kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Aynı Maltepe belediyesinin ‘Evde Traş Kuaför Hizmeti’ aldı altında organize ettiği faaliyetinde yine başka bir belediye meclis üyesine yukarıda belirttiğimiz kanuna aykırı olarak çıkar ve menfaat sağlaması sizin ahlak ölçütünüze göre uygun ola bilir lakin bu ahlaklı, kanun ve yasalara saygılı hak ve hukuktan nasiplenmiş Maltepe halkı ve tarafsızlığından ödün vermeyen Özgür İfade Gazetemiz için kabul edilemez ve olmayacaktır.

Sidad yönetimi tarafından konuyla alakasız olmasına rağmen çıkar ve menfaat ilişkisi ile hemşericilik militanlığına yorumladığımız kamuoyunda ve sosyal medya da resmi duyuru ile Gazetemize yapılan saldırı açıkça suçtur. Bu noktada yasal haklarımızı saklı tuttuğumuzu belirtiyoruz. Sidad yönetiminin Dernekler Kanununun kendisine tanıdığı kanuni hakların yetki ve sınırlarını aştığını, bu açıdan da demokrat, aydın ve ilerici dernek üyelerini derneklerine sahip çıkmaya davet ediyoruz.

Sidad yönetiminin hemşehricilik militanlığı ile gazetemize yönelik ahlak dışı ithamlarını kendilerine iade ediyor; iddia buyurduğunuz dava açma konusunda mahkemeye gide bileceğinizi ancak dersinize iyi çalışmanızı salık verirken, mahkemede görüşmeyi sabırsızlıkla beklediğimizi ilanen duyuruyoruz.
Maltepe ve Türkiye Kamuoyuna Saygılarımızla…
Özgür İfade Gazetesi / 29 Mayıs 2020

Maltepe’de dudak uçuklatan büyüme 2007’de 500 bin Lira Sermayeli Firma 12 Yılda 53 Milyon

Kaynak: Özgürifade