Dolar 32,3788
Euro 34,7423
Altın 2.409,50
BİST 10.098,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 18°C

Pakistan’daki uçak kazasının ardından Airbus kararını duyurdu

Pakistan’daki uçak kazasının ardından Airbus kararını duyurdu
25/05/2020 19:19
A+
A-

Pakistan’daki uçak kazasının ardından Airbus kararını duyurdu


Dünyanın en büyük uçak üreticisi olan Airbus, Pakistan’da iniş yapmaya çalıştığı sırada yerleşim bölgesine düşen yolcu uçağına ilişkin incelemelerde bulunması için Karaçi kentine ekip gönder

Pakistan’ın Lahor kentinden Karaçi kentine sefer yapan Pakistan Uluslararası Havayolları’na (PIA) ait Airbus A320 tipi PK-8303 uçuş kodlu yolcu uçağı, geçtiğimiz gün Jinnah Uluslararası Havaalanı’na yakın bir noktada yerleşim bölgesine düştü.

97 kişinin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin Avrupa merkezli çok uluslu bir havacılık şirketi Airbus’tan açıklama geldi. Şirket, Karaçi kentine düşen uçakla ilgili ‘bağımsız’ incelemelerde bulunmak üzere bir ekip gönderdiği ve ekibin bugün Karaçi’e varacağını duyurdu.

Ekibin gelişi nedeniyle kaza yerinde yapılan çalışmalar durdu
Pakistan medyası, Airbus’ın gönderdiği ekibin gelişi nedeniyle kaza yerinde yapılan inceleme ve çalışmaların durdurulduğunu duyurdu. Airbus ekibine, Pakistan Uluslararası Havayolları (PIA) ve Air France yetkililerinin de incelemeleri yerinde takip edecekleri ifade edildi.

‘Motor arızası’ incelenecek
Pakistan medyasındaki haberlerde, uçağın pilotunun iniş yapmayı denediği ancak başarılı olamaması sonucu uçağın motorlarının piste temas ettiği belirtildi. Pilotun tekrar uçağı indirme denemesinde ise piste yaklaştığı sırada motorların durması ile uçağın irtifa kaybederek yerleşim bölgesine düştüğü ifade edildi. Söz konusu olayda, pilotun kuleyi ‘iniş takımlarının açılmaması ya da bir arızanın meydana geldiği’ konusunda bilgilendirmediği öne sürülmüştü. Airbus ekibinin, ‘motor arızası’ konusuna odaklanacağı ve incelemelerini bu mercek altında yürüteceği bildirildi.

Kaynak: Türkgün