Dolar 34,2595
Euro 37,6018
Altın 2.926,81
BİST 9.158,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Açık
İstanbul
25°C
Açık
Sal 24°C
Çar 26°C
Per 26°C
Cum 23°C

Rusya’da Yine meteor şoku

Rusya’da Yine meteor şoku
08/04/2013 16:23
A+
A-

Rusya’da iki ayda ikinci kez meteor korkusu yaşanıyor

Geçen ay Rusya’da yaşanan meteor patlamasının ardından dün de ülkenin kuzeydoğusuna yeni bir meteorun düştüğü iddia edildi. Rusya Acil Durum Bakanlığı ise Leningrad bölgesinde yeni bir meteor patlaması yaşandığı iddiasını reddetti.

Rusya’da ardından, dün de ülkenin kuzeydoğusuna meteor düştüğü iddia edildi.

Ülke iki ay içinde ikinci kez meteor korkusu yaşıyor. Ria Novosti’nin haberine göre, dün ülkenin kuzeydoğusundaki Tosno kasabasına meteor düştü. Yerel basın kaynaklarının görgü tanıklarına dayanarak verdiği bilgiye dayandırılan Ria Novosti’nin haberine göre, Tosno üzerinde ‘belirlenemeyen bir gök cismi’ görüldüğünü belirtti.

Acil Durum Bakanlığı, iddia üzerine bölgeye yardım ekiplerinin gönderildiğini ancak meteor çarpmasına dair bir ize rastlanmadğını bildirdi.

NE OLMUŞTU?

15 Şubat sabahı Ural Dağları bölgesindeki Çelyabinsk kenti üzerinde patlayan 500 kilotonluk meteor nedeniyle çok büyük bir panik yaşanmış, çok büyük maddi hasar meydana gelmiş ve binden fazla kişi yaralanmıştı. 15-17 metre büyüklüğünde olduğunu belirtilen meteor, atmosfere girişinde ve sonrasında radarlara yakalanmamıştı.

Akşam