Dolar 44,6144
Euro 52,4639
Altın 6.812,73
BİST 14.073,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
13°C
Parçalı Bulutlu
Paz 14°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 16°C

Alparslan Türkeş Üniversitesi, teklif olarak Meclis’e sunuldu

Alparslan Türkeş Üniversitesi, teklif olarak Meclis’e sunuldu
19/02/2019 14:22
A+
A-

Alparslan Türkeş Üniversitesi, teklif olarak Meclis’e sunuldu

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin adı, ‘Alparslan Türkeş’ olarak değiştiriliyor. AK Parti’nin hazırladığı torba yasa teklifinin içine konulan düzenleme, MHP’nin isteğiyle torbadan çıkarıldı, ayrı teklif olarak Meclis Başkanlığı’na sunuldu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, Sadi Bilgiç Başkanlığı’nda, AK Parti’li milletvekillerinin imzasını taşıyan ve ekonomik düzenlemeleri içeren torba yasa teklinin görüşülmesi için toplandı. Komisyon Başkanı Bilgiç, gündeme geçmeden önce, teklifte yer alan Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin adının ‘Alparslan Türkeş’ olarak değiştirilmesini öngören maddenin torbadan çıkarılacağını duyurdu. Bilgiç, söz konusu düzenlemenin ayrı teklif olarak getirileceğini ve TBMM Milli Eğitim, Gençlik, Kültür ve Spor Komisyonu’nda görüşüleceğini söyledi.

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin adının, ‘Alparslan Türkeş Üniversitesi’ olarak değiştirilmesini öngören düzenleme, AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı’nın imzası ile ayrı teklif olarak Meclis Başkanlığı’na sunuldu. Teklifin bu hafta içinde ilgili komisyonda görüşüleceği de kaydedildi.

Öte yandan MHP lideri Bahçeli, 9 Şubat’ta partisinin 50’nci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Adana’da düzenlenen kutlama töreninde, kendisini telefonla arayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin adını ‘Alparslan Türkeş Üniversitesi’ olarak değiştirmeyi düşündüğünü söylediğini açıklamıştı. Bahçeli, Erdoğan’a kürsüden teşekkür etmişti.

dha-türkgün