Dolar 32,3793
Euro 34,6760
Altın 2.407,89
BİST 10.072,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 18°C

TÜRK EĞİTİM-SEN, BÜYÜK PROTESTOYA HAZIRLANIYOR

TÜRK EĞİTİM-SEN, BÜYÜK PROTESTOYA HAZIRLANIYOR
02/03/2013 12:36 | Son Güncellenme: 02/03/2013 12:38
A+
A-

Türk Eğitim-Sen, yeni yayımlanan Yönetici Atama Yönetmeliği’nin torpilli atamaların önünü açtığını belirterek, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’dan yönetmeliğin geri çekilmesini istedi. Bakan Avcı’nın bu konuda yapılan tüm uyarıları göz ardı ettiğini belirten Türk Eğitim-Sen, yönetmelik geri çekilmezse, 6 Mart’ta MEB önünde “büyük bir protesto eylemi” yapacaklarını duyurdu.

Türk Eğitim-Sen, yeni yayımlanan Yönetici Atama Yönetmeliği’nin hakkaniyet ve liyakat ilkelerini yerle yeksan eden, torpilli atamalara vize veren, alın teri dökmeyen insanların yönetici olarak atanmalarını sağlayan bir yönetmelik olduğunu belirterek, “Bu yönetmelik, Milli Eğitim Bakanlığı’nın büyük bir utancı olmalıdır” dedi. ANKA’nın haberine göre Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın, “ucube, içi boş, uygulamadan uzak, teknik hatalarla dolu ve kazanılmış hakların kaybedilmesine neden olan bir yönetmeliğe” imza atmaktan çekinmediğinin kaydedildiği açıklamada, “Okullara işi bilenlerin yerine, araya adam koyanların, arkasına siyasi rüzgarı alanların, hak dilenenlerin atanmasının önünü açmıştır. Suiistimallerin yaşanacağı, ahbap-çavuş ilişkilerinin hız kazanacağı, siyasetin gölgesinin eğitimcilerin üzerinde olacağı bu yönetmelik, MEB’de çok kötü günlerin başlangıcı olacaktır” denildi.

Açıklamada, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın “eğitim camiasında deprem yaratan” yönetmeliğe onay vermesi “büyük bir talihsizlik” sözleriyle nitelenirken, “Göreve gelir gelmez eğitimcileri karşısına alan Bakan Avcı, anlaşılan o ki, eğitimcileri daha çok hayal kırıklığına uğratacaktır. Ancak biz Bakan Avcı’ya olan inancımızı tamamen yitirmek istemiyoruz” denildi.

“YÖNETMELİK GERİ ÇEKİLMEZSE PROTESTO TARİHİ: 6 MART”

Bakan Avcı’nın tüm uyarıları göz ardı ettiğinin ve eleştirilere kulak tıkadığının belirtildiği açıklamada özetle şu ifadelere yer verildi:

“Milli Eğitim Bakanı Avcı’yı bu kez aklı selim davranmaya, bir kez daha düşünmeye, yaptığı yanlıştan geri dönmeye, yanındaki iş bilmez bürokratları yerine, eğitimcilerin sesine kulak vermeye davet ediyoruz. Aksi takdirde, beceriksiz, eğitimi çıkmaza sokan, eğitim ile torpil adının yan yana anılmasına neden olan bürokratların eseri olan bu yönetmelik geri çekilmezse, Türk Eğitim-Sen olarak, 06 Mart 2013 tarihinde büyük bir protesto eylemi yapacağız.

Türkiye’nin dört bir yanından tüm şube yöneticilerimiz, şube yönetim kurulu üyelerimiz, il temsilcilerimiz, yönetici adaylarımız, eğitimcilerimiz; 6 Mart’ta MEB önünde, bakanlığı, bu ucube yönetmeliği hazırlayanları ve bu yönetmeliğe onay veren Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’yı protesto edecektir. Yüzlerce eğitimci tek ses, tek yürek olacak ve eğitim tarihinde kapkara bir sayfa açan Bakanlığı yerden yere vuracaktır.”

“BAŞINIZI AĞRITIRIZ”

Yönetmelik geri çekilmediği takdirde süreçte yaşanacak tüm olumsuzlukların sorumlusunun Bakan Avcı olacağının kaydedildiği açıklamada, “Türk Eğitim-Sen olarak Sayın Bakana naçizane tavsiyemiz; eğitimcileri karşısına almak yerine, yönetmeliği bir kez daha sağduyuyla incelemesi ve ne kadar rezil bir yönetmeliğe imza attığını fark ederek, yönetmeliği geri çekmesidir.

Buradan Bakan Avcı’yı uyarıyoruz: Bu yönetmelik geri geçilmediği sürece, MEB, büyük vebal altında kalacak ve başınız çok ağrıyacaktır. Bakanlık tüm mesaisini açılacak davalara harcamak zorunda kalacak, eğitim-öğretim aksayacaktır.

Açılacak davalar birbirini izleyecek ve sendikamız, bu yönetmeliği eğitimcilerin başına bela edenlerin kâbusu olacaktır” denildi. Açıklamada, Türk Eğitim-Sen’in siyasetin eğitime gölge düşürmesine, ideolojik yaklaşımların ve makam, mevki için eğilip, bükülenlerin eğitim üzerinde etki kurmasına, torpil kelimesinin eğitim ile iç içe geçmesine asla müsaade etmeyeceği kaydedildi.