Dolar 44,6110
Euro 51,6796
Altın 6.691,10
BİST 12.921,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 13°C
Cum 10°C
Cts 13°C

Akar: YPG’nin desteklenmesine müsaade etmeyeceğiz

Akar: YPG’nin desteklenmesine müsaade etmeyeceğiz
16/01/2018 15:09
A+
A-

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar: YPG’nin desteklenmesine müsaade etmeyeceğiz

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, “PKK’nın bir uzantısı olduğu açık delillerle ispatlanmış olan terör örgütü YPG’nin ‘operasyonel ortak’ adı altında desteklenmesi ve silahlandırılmasına müsaade edemeyiz ve etmeyeceğiz.” dedi.

 Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Belçika’nın başkenti Brüksel’deki NATO Askeri Komite Genelkurmay Başkanları Toplantısı‘nın açılış oturumunda söz aldı.

Orgeneral Akar, üye ülkelerin genelkurmay başkanlarına hitaben yaptığı konuşmada, “NATO, terörizmle mücadele söz konusu olduğunda, terörist örgütler arasında ayrım yapmamalıdır.” ifadesini kullandı.

“YPG’nin desteklenmesine müsaade etmeyeceğiz”

“DEAŞ ile mücadele ne kadar önemliyse PKK/PYD/YPG, FETÖ ile mücadele de o kadar önemlidir.” diyen Akar, “PKK’nın bir uzantısı olduğu açık delillerle ispatlanmış olan terör örgütü YPG’nin ‘operasyonel ortak’ adı altında desteklenmesi ve silahlandırılmasına müsaade edemeyiz ve etmeyeceğiz. Bu hatadan en kısa sürede dönüleceğini umuyoruz.” diye konuştu.

Akar’ın konuşmasında Türkiye’nin beklentilerini ve terör örgütleriyle mücadelesinde kararlılığını net şekilde ortaya koyduğu bildirildi.

AA