Dolar 34,2668
Euro 37,6211
Altın 2.882,85
BİST 9.044,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Çok Bulutlu
İstanbul
25°C
Çok Bulutlu
Per 27°C
Cum 23°C
Cts 20°C
Paz 21°C

Erdem: Sözde anketlere göre çığırtkanlık yapanlar….

Erdem: Sözde anketlere göre çığırtkanlık yapanlar….
21/04/2017 10:55
A+
A-

Erdem: Sözde anketlere göre çığırtkanlık yapanlar….

“Referandumun sonucunda milletimiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, AKP’yi, MHP’yi veya CHP’yi oylamadığının farkında olmak suretiyle bu anayasa değişikliği ile ilgili gerekli tercihini ortaya koymuştur. Anayasa değişikliği, referandum sonucunda kabul edilmiştir.

Genel ve yerel seçimleri baz alarak referandum sonuçları, oyların erimiş veya yükselmiş olduğu veya bir sonraki seçimle ilgili geleceği noktayla ilgili varsayımlar ilmi bir zemine hizmet etmemektedir. Bilimsel bir alt yapısı yoktur.

RAKAMLARLA KONUŞTU

2014’te Ekmeleddin İhsanoğlu toplam 13 parti tarafından desteklenmiştir. Destekleyenlerin bir önceki seçimde almış olduğu oy ortalaması yaklaşık yüzde 43. Ama Ekmeleddin İhsanoğlu yüzde 38,44 oy aldı. Buradan ne çıkmalı? MHP’nin veya CHP’nin oylarının erimiş veya azalmış olması gerekiyor.

MHP, 2011’de yüzde 13,01 almış olmasına karşın, 2015 haziran seçimlerinde 16,29 almış. CHP’nin oy oranı aynı kalmıştır. Bunları topladığımızda yine o rakamın üzerinde bir rakam
ortaya çıkıyor.

Rakamlarla bakacak olursak, 2011 genel seçimleri, 2014 referandumu ve 2015 genel seçimlerinin tamamının yalan olması gerekiyor.

Sayın Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 51.79 almıştır bu halk oylamasında ve Cumhurbaşkanı olarak seçilmiştir. AKP’nin 2011 seçimlerindeki oyu yüzde 49,83.

O zaman ben bu bilimsel araştırmaları sözde yaptığını söyleyen kişilere sormak istiyorum: Buradan ne çıkar? 2014’te yaklaşık yüzde 50 almış olan AKP, Cumhurbaşkanlığı seçiminde de yüzde 51,79 almışsa oyunu yükseltmiş olması gerekiyor. AKP 2015 seçimlerinde yüzde 40,87 almıştır. Yani yüzde 10 erimiştir.

ANKETLERE İTİBAR EDİLMEMELİ

Demek ki milletimizin sağ duyusunu küçümsemek, neye oy verdiğini bilmiyormuş gibi göstermeye çalışmak, her şeyden önce milletimize yapılmış bir haksızlık. Milletimiz genel seçimlerde partilere, yerel seçimlerde daha çok parti ve kişilere, referandumlarda ise metinlere oy verdiğinin farkında olmak suretiyle buraya giderler.

GENEL SEÇİM OYLAMASIYLA İSTATİSTİK ÜRETİLEMEZ

Bu bir genel seçim oylaması değildi. Genel seçim oylamasıyla referandum oylarını bir araya getirip buradan istatistikler üretmek, tamamen farklı şeylere hizmet etmenin bir karşılığıdır.

Sözde anketlere göre bir çığırtkanlık yapılması, ortaya çıkmış olan tabloya ve milletimizin demokratik hakkını kullanımına da gölge düşürmeye çalışmaktır. Karşılık bulmayacağına ben eminim.

Sahada milletimizin ferasetiyle, bu tutumla şunu söylediğini çok kez duydum: Biz anayasa değişikliğinden aslında çok anlamayız; ama sayın Devlet Bahçeli’nin bunda imzası varsa bizim güvenimiz tam. Sadece ülkücülerden değil, farklı partilere oy vermiş olan kişilerin de göstermiş olduğu doğal refleks.

PARTİMİZLE İLİŞİĞİ KESİNLENLER…

Partimizle ilişiği kesilenler beni hiç ilgilendirmiyor. Yaptıkları çalışmaları takip etmiyorum, önemli de bulmuyorum. MHP’ye de AKP’ye de CHP’ye de muhalifler. Kiminle yollarını kesiştireceklerse, o nokta da beni ilgilendirmiyor.

ÜÇ HİLALDEN BAŞKA BİR TERCİHİ OLAMAZ

MHP’de gözünü açmış, gözünü kapatacak olan insanın sandık dahil olmak üzere gittiği an kızabilir, küskün olabilir, beğenmeyebilir, o an anlamayabilir. Üç hilalden başka bir tercihinin olmayacağını ve olamayacağını hepimiz biliyoruz. Gerçek anlamda milliyetçi-ülkücü camianın mensubu olmanın yüreği de vicdanı da budur.

ERKEN SEÇİM OLACAK MI?

Erken seçim olacağını zannetmiyorum. Devlet yetkilileri de açıklama yaptılar. Ben de öyle bir şey beklemiyorum. MHP’nin böyle bir talebi yok. Ancak MHP tüm seçimlere hazırdır.

ARZU ERDEM