Dolar 32,3874
Euro 34,6027
Altın 2.387,50
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 19°C

KILIÇDAROĞLU: HİZMET İÇİN YAPILANLARIN ENGELLENMESİNİ KABUL ETMİYORUZ

KILIÇDAROĞLU: HİZMET İÇİN YAPILANLARIN ENGELLENMESİNİ KABUL ETMİYORUZ
22/02/2013 14:07
A+
A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Belediye başkanlarımızın üzerinde kurulan sistemli baskıyı kabul etmiyoruz. Hizmet için yapılan çabaların engellenmesini kabul etmiyoruz dedi.

Kılıçdaroğlu, Antalya Havalimanı’nda partililer tarafından karşılandıktan sonra Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ı makamında ziyaret etti.

Daha önce Antalya’nın doğu ilçelerini gezdiklerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, bu ziyaretinde ise batı ilçelerinde halkla buluşacağını söyledi.

Antalya’da Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın bir olayla ilgili olarak ifade verdiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, tüm CHP’li belediye başkanlarının Antalya’ya hizmet verdiklerini, Antalya için çalıştıklarını söyledi.

CHP’li belediye başkanlarının yaptıkları her hizmetin hesabını verebileceklerini ve vermeye de devam ettiklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, ”Belediye başkanlarımızın üzerinde kurulan sistemli baskıyı kabul etmiyoruz. Hizmet için yapılan çabaların engellenmesini kabul etmiyoruz. Belediye başkanlarımız belde halkı için çalışıyorlar, hizmet için mücadele ediyorlar” diye konuştu.

Türkiye’nin en temiz kentinin Antalya olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, Antalya’nın en güzel kent olduğunu ve CHP’li belediye başkanlarının da bu doğrultuda çalışmalarını yürüttüklerini söyledi.

CHP’li belediye başkanlarının eksiklikleri varsa giderildiğini, kendilerine yönelik yapılan eleştirilere kızmadıklarını anlatan Kılıçdaroğlu, ”Belediye başkanlarımız hesaba açıklar, hesap vermeye açıklar, yeter ki bu uygulama sistemli baskıya dönüşmesin.

Geçmişin hesabını veremeyenler şimdi bizden hesap soruyorlar. Sadece CHP’li belediye başkanlarından hesap sormak, bizim kabul edeceğimiz bir uygulama değildir” diye konuştu.

-2B Yasası-

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin 2B Yasasına yönelik tepkilere ilişkin sorusu üzerine, yasa görüşme aşamasındayken gerekli eleştirilerde bulunduklarını, bu eleştirilerin bugün gerçek olduğunun ortaya çıktığını söyledi.

Hükümetin 25 milyar dolar para beklendiği yönünde açıklama yaptığını, ancak kendilerinin bu rakamın doğru olmayacağı yönünde açıklamalarda bulunduklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, emsal değerlerin çok yüksek olduğunu, halkın ağır bir yük altına girdiğini kaydetti.

Halkın bu bedellere doğal olarak tepki gösterdiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, kendilerinin de halkın isteklerini ve söylemlerini yerine getirdiklerini bildirdi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da başından geçen baskılara, engellemelere rağmen doğru bildikleri yolda ilerlediklerini, hizmet etmeye devam ettiklerini söyledi.

AA