Dolar 44,6144
Euro 52,4639
Altın 6.812,73
BİST 14.073,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
14°C
Parçalı Bulutlu
Pts 16°C
Sal 19°C
Çar 16°C
Per 15°C

IRAK-SURİYE TEZKERESİ TBMM’DE

IRAK-SURİYE TEZKERESİ TBMM’DE
20/09/2016 21:47
A+
A-

IRAK ve Suriye’ye sınır ötesi operasyonun uzatılması için hazırlanan Başbakanlık tezkeresi TBMM’ye geldi.

Hükümet, Irak-Suriye tezkeresini 1 yıl daha uzatılması için Meclis’e sevk etti. Tezkerenin 1 yıllık süresi, 2 Ekim’de dolacak.

MHP’li Akçay: 1 Ekim’de TBMM açılışından sonra tezkere görüşülecektir

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Irak-Suriye tezkeresine ilişkin yaptığı açıklamada, “Öyle tahmin ediyoruz ki 1 Ekim’de TBMM açılışından sonra tezkere görüşülebilir, görüşülecektir. Çünkü gerek bölgemizde gerek ülkemizde yaşanan önemli hadiseler bu tezkere konusunda da bir aciliyet göstermektedir” dedi. MHP’li Akçay TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtladı. Akçay, Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyonun uzatılması için hazırlanan Başbakanlık tezkeresinin Meclis’e geldiğinin anımsatılması üzerine şu açıklamalarda bulundu: “Ekim’de Suriye tezkeresinin bir yıllık süresi doluyor. Öyle tahmin ediyoruz ki 1 Ekim’de TBMM açılışından sonra tezkere görüşülebilir, görüşülecektir. Çünkü gerek bölgemizde gerek ülkemizde yaşanan önemli hadiseler bu tezkere konusunda da bir aciliyet göstermektedir. Tezkere gediğinde biz MHP olarak gerekli değerlendirme ve uyarılarımızı Genel Kurul’da dile getireceğiz. Suriye tezkeresi geldiğinde gerekli uyarı değerlendirme ve eleştirileri yaptıktan sonra olumlu oy vermiştik. Gelişmeleri dikkate aldığımızda teröre karşı verdiği amansız mücadelenin bir uzantısı olarak Suriye’deki terör unsurlarıyla Türkiye’nin mücadele etmesi gerektiği açıktır. Hadiseyi bu kapsamda değerlendirmek gerekir. Ve dünyadaki bütün ilgili ülkelerin Türkiye’nin kendi güvenliğiyle ilgili yatığı mücadele konusunda gösterdiği iradeye saygı duymalı ve destek vermelidir. Bunun aması, fakatı, lakini, çünküsü olmaz”

dha