Dolar 34,2398
Euro 37,6309
Altın 2.920,13
BİST 9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Pts 26°C
Sal 25°C
Çar 26°C
Per 26°C

MHP’Lİ YURDAKUL: HASTANELER ÇÖPÇATANLIK MÜESSESİ DEĞİLDİR

MHP’Lİ YURDAKUL: HASTANELER ÇÖPÇATANLIK MÜESSESİ DEĞİLDİR
15/07/2016 10:01
A+
A-

MHP Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul, Başbakan Binali Yıldırım’ın, hastanelerin acil servislerine yüklediği çöpçatanlık yakıştırmasını tasvip etmediklerini, Başbakan’ın bu ifadeleri nedeniyle sağlık camiasından özür dilemesi gerektiğini ve az personelle çok iş yapmaya çalışan sağlıkçıların rencide edilmesinin kabul edilemez olduğunu açıkladı.

SAĞLIK SİSTEMİNİ BİR BATAKLIĞA ÇEVİRDİLER

Milletvekilliğinden önce öğretim üyesi bir hekim olan Prof. Dr. Ahmet Selim Yurdakul, “AKP hükümetleri tüm sağlık hizmetlerini herkes için paralı bir hale getirdi hatta sigorta primi ödemesine rağmen insanlar muayeneden, ilaca, tetkikten proteze kadar her şeye para ödemek zorunda. Telefonla randevu alan bir hastaya 4 lira borç çıkaran bir Hükümet’in, hastaneleri çöpçatan müessesesine benzetmesi şaşılacak bir şey değil” dedi.

Yurdakul, “Hükümet sağlık ve sosyal güvenlik politikalarının sonuçlarını görmek ve kötü gidişe son vermek zorundadır. Kışkırtılan sağlık talebi nedeniyle vatandaşlarımızı tetkik ve ilaca boğan AKP’nin, yabancı ilaç ve sağlık teknoloji firmalarını ihya ederken, vatandaşın üç kuruşuna göz diktiğini ve AKP’den önce ücretsiz olan sağlık hizmetlerinin artık paralı olduğunu görmek zorundayız. Arka arkaya aldıkları kararlar ile sağlığı özelleştiren ve Türk Milletini yabancı şirketler karşısında yalnız bırakan hükümet, göreve geldiğinden itibaren ülkemizi borç batağına sürüklemektedir. 2001 yılında sadece 241 milyon lira açık veren SGK, bugün 11 milyar 444 milyon lira zarar eder bir hale gelmiştir” dedi.

HÜKÜMET SAĞLIK CAMİASIYLA HER FIRSATTA DALGA GEÇİYOR

AKP Hükümeti’nin, Sağlık camiasının hiçbir sıkıntısını görmediğini ifade eden Yurdakul, “Daha kısa bir süre önce sağlık personeline yıpranma payı sözü verdiler ama seçimden önce verdikleri sözü 2 Kasım’da unutmuş olacaklar ki hala cefakarca çalışan sağlık camiasına bu hakkı vermiyorlar. Olağanüstü bir iş yükü altında artık görev yapamaz hale gelen sağlıkçıların birçoğu günlerini birkaç saatlik uykuyla geçiriyor. Acil servislerde bir senede 100 milyondan fazla vakaya hizmet veriliyor ve sağlık çalışanlarının en çok şiddete uğradığı bölüm de yine acil servisler. Büyük bir özveri ile çalışan sağlıkçıların buna rağmen Başbakan seviyesinde bir hükümet yetkilisi tarafından yakışıksız ifadelerle anılmayı hak etmemektedir” dedi.

KADRO VERİLMİYOR, ATAMA YAPILMIYOR AMA HASTANELER ÇOK ŞİRİN

Hükümeti sert bir dille eleştiren Yurdakul, taşeronlara kadro sözü verildiğini ancak yerine getirilmediğini ve eğitimli sağlıkçıların atanma haklarının engellendiğini hatırlatarak, bir tetkik için 6 ay sonraya gün verilen, saldırganlar tarafından koridorları sağlık çalışanlarının kanıyla kan gölüne çevrilen, acillerde alt alta üst üste tedavi edilmeye bekleyenler Sayın Başbakana ne kadar şirin geliyor bilmiyorum ama vatandaşlarımız, Başbakanın aksine sağlık sisteminin ne halde olduğunu gayet iyi biliyor.” dedi.