Dolar 32,3995
Euro 34,6593
Altın 2.393,07
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

MHP HAYİNLERİN DOKUNULMAZLIKLARI KALKSIN DEDİ AKP 506’SINI DA GETİRELİM DEDİ

MHP HAYİNLERİN DOKUNULMAZLIKLARI KALKSIN DEDİ AKP 506’SINI DA GETİRELİM DEDİ
18/03/2016 14:48 | Son Güncellenme: 18/03/2016 14:56
A+
A-
Adalet Bakanı Bozdağ, çeşitli açılış ve ekinliklere katılmak üzere bulunduğu Yozgat’ta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

BAHÇELİ: DOKUNULMAZLIKLAR AKP’Yi TELASLANDIRMIS CHP’YI URKUTMUSTUR

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün şunları demişti;

Milliyetçi Hareket Partisi elbette bu meydan okumayı karşılıksız bırakmayacak, bu resti alttan almayacaktır.

HDP’li milletvekillerinin yasa ve anayasa karşıtı fiillerinden dolayı dokunulmazlık zırhına saklanmalarının önüne geçmek üzere oluşan kamuoyu tepkisi bizzat Başbakan tarafından farklı bir mecraya çekilmiştir.

Bölücü terör örgütünün emel ve eylemlerini reddetmek şöyle dursun, bu ihaneti sahiplenen, teröristlerin taziyelerine yüzsüzce katılan, adeta devlete ve millete meydan okuyan HDP’lilerle ilgili hazırlanan fezlekelerin TBMM’ye gelmesi AKP’yi telaşlandırmış, CHP’yi ürkütmüştür.

Bu yüzden HDP’lilerle ilgili hukukun devreye girmesi savsaklanmak, karambole getirilerek etkisizleştirilmek istenmektedir.

AKP ve CHP iki farklı cephede yer almış gibi görünseler de, HDP’yi açıkça arkalamış, kanatları altına almışlardır. Açıklaması yapan Bahçeliye bugün Adalet Bakanın dan cevap geldi ve yine 506 vezlekeyi öne sürdüler…

Açıklama şu şekilde:

ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun dokunulmazlıkların hepsini birden kaldırma çağrısını değerlendirerek “‘Biz bunu kaldırırız ama Anayasa’nın 83’üncü maddesini yeniden ele alalım veya bunu yapmak için şu konularda da adım atalım’ demek açık bir şekilde ifade ediyorum; ipe un sermektir. Dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda samimi olmadığını itiraf ve ilan etmektir. Samimi olan şartsız, amasız, lakinsiz bir araya gelir” dedi.

“SAMİMİ OLAN ŞARTSIZ, AMASIZ, LAKİNSİZ BİR ARAYA GELİR”

Başbakan Davutoğlu’nun Meclis’te bekleyen 506 dokunulmazlık dosyası üzerinden siyasi partilere yaptığı dokunulmazlıkların kaldırılması konusundaki çağrı sorulan Bozdağ, samimi olanların amasız ve şartsız bir araya geleceğini söyledi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda samimi bulmadığını belirten Bozdağ, “MHP Sayın Genel Başkanı’nın yaptığı açıklamalara bakarsak MHP, bu konuda samimi bir yaklaşım ortaya koymuyor. Şu anda dokunulmazlıklarla ilgili Meclis’te bir konu var. Milletin bu konuda da bir talebi var. O zaman bütün partilerin bir araya gelip amasız, fakatsız, lakinsiz, ön şartsız mevcut dosyalarla ilgili dokunulmazlıkları kaldırabilirler. Buna engel bir durum yok. ‘Biz bunu kaldırırız ama Anayasa’nın 83’üncü maddesini yeniden ele alalım veya bunu yapmak için şu konularda da adım atalım’ demek açık bir şekilde ifade ediyorum; ipe un sermektir. Esasında dokunulmazlıkların kaldırılmasını istemediğini üstü kapalı bir şekilde beyan etmektir. Dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda samimi olmadığını itiraf ve ilan etmektir. Samimi olan şartsız, amasız, lakinsiz bir araya gelir. Talep belli, yapılacak belli. Onu hep beraber yapmış oluruz” diye konuştu.