Dolar 44,6144
Euro 52,4639
Altın 6.812,73
BİST 14.073,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
14°C
Parçalı Bulutlu
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 16°C
Per 15°C

ERDOĞAN AÇIKLAMA YAPTI

ERDOĞAN AÇIKLAMA YAPTI
18/02/2016 13:32
A+
A-

Ankara’da dün 28 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, olayla ilgili olarak 14 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. “Zincir sökülmeye başlamıştır.” diyen Erdoğan, gözaltıların devamının gelebileceğini ifade etti. Erdoğan, 28 kayıptan 20’sinin rütbeli asker, 8’inin de sivil vatandaş olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genelkurmay Başkanlığı’nda açıklama yaptı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve İçişleri BakanıEfkan Ala ile birlikte basının karşısına geçen Erdoğan, ölenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Hayatını kaybeden 28 kişiden 20’sinin rütbeli asker, 8’inin sivil vatandaş olduğunu ifade eden Erdoğan, “28 vatandaşımız -ki 20’si bildiğiniz gibi rütbeli arkadaşlarımız, 8’i vatandaş olarak- onları ebediyete uğurluyoruz. Onlara Allah’tan rahmet diliyorum. Bir o kadar da taburcu edilenlerin dışında 28 yaralımız şu anda hastanelerde bulunuyor. Onlara da Allah’tan şifalar diliyorum. Tabi bu olay şunu göstermiştir. Türkiye’de son dönemde cereyan eden terör eylemleri karşısındaki operasyonlarımız ciddi manada neticesini vermektedir. Ve bu aldığımız neticeler, özellikle ülkemizde, ağırlıklı olarak bölge halkında olumlu neticeler vermektedir. Fakat işin menşeine, kökenine indiğimizde burada ulusal olmaktan öte uluslar arası bir terör boyutuna bu işin ulaştığını görüyoruz. Gerek PKK, gerekse PYD’nin -her ne kadar başındakiler bu işin kendileriyle alakalı olmadığını söylüyorlarsa da- içişleri bakanlığımızın da, tüm istihbarat örgütlerimizin de elde ettikleri bilgilerle, belgelerle bunlara ait olduğu ortaya çıkmış vaziyettedir.” dedi.

14 kişinin gözaltında oldduğunu belirten Erdoğan şunları kaydetti: ” Zincir artık sökülmeye başlanmıştır. 14 kişi gözaltındadır. Benim kesinlikle tahminim 14’te kalmayacaktır, gerisi de gelecektir. Çünkü bu işin uzantıları içeride ve dışarıda olduğu görülmüştür, görülmektedir. Ve bu sürecin uluslar arası camiada özellikle dostlarımız açısından bugüne kadar bu Suriye’nin kuzeyindeki PYD ve YPG ile bağlantısını, Türkiye’deki PKK ile ne denli güçlü olduğunu söylediğimiz halde inandıramadığımız dostlarımızın herhalde bu olay karşısında bu işi daha iyi anlamalarına bu vesile olacaktır. Biz belgelerle bilgilerle bunları kendilerine hep ulaştırdık. Hep söyledik. Ama bizim söylediklerimiz ne yazık ki bizde kaldı. Biz yine de söylemeye devam edeceğiz. Sorumluluk mevkiinde olanlar bunu kabul etmemiş olabilirler. Ama dünyadaki halklar, milletler bizim bu haklı iddialarımızı belgelerimizi kabul edecek ve tarih önünde de diğerlerini hesaba çekeceklerdir. Şu anda milletçe tabii ki üzüntümüz büyük. milletçe mahzunuz. Daha önce, 4 ay kadar önce, Ankara’da istasyon önünde olan olaydan sonra böyle bir olayın olması bizleri gerçekten üzmüştür. Tekrar şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza Allah’tan şifalar diliyorum, tüm ailelere ve milletimize başsağlığı temennisinde bulunuyorum.”