Dolar 34,2398
Euro 37,6309
Altın 2.920,13
BİST 9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Pts 26°C
Sal 25°C
Çar 26°C
Per 26°C

TARİHİ VARDA KÖPRÜSÜ GÖRENLERİ BÜYÜLÜYOR

TARİHİ VARDA KÖPRÜSÜ GÖRENLERİ BÜYÜLÜYOR
16/02/2016 20:51
A+
A-

Adana’nın Karaisalı ilçesinde bulunan tarihi Varda Köprüsü ya da Koca Köprü görenleri büyülüyor.

Adana ili Karaisalı ilçesi Hacıkırı(Kıralan) köyü’nde bulunan, yöre halkı tarafından Koca Köprü diye anılan Hacıkırı Demiryolu Köprüsü’ne aynı zamanda çeşitli hikâyelerle özdeşleştirilerek Varda Köprüsü de denilmekte.
Adana’ya uzaklığı karayolu ile Karaisalı üzerinden 64 km’dir. Demir yolu ile Adana İstasyonu’na mesafesi 63 km’dir. İlçeye uzaklığı 10 KM olan köprü ziyaretçilerini büyülüyor.
Çelik kafes taş örme tekniği ile yapılan köprü, Almanlar  tarafından 1912 yılında bitirilmiş. Köprü’de 20. Yüzyıl Osmanlı ve Alman mimarilerinin kompozisyonu görülüyor. Çok dar bir vadiye yapılan köprü yüksekliği ile dikkat çekiyor.
sha