Dolar 34,6486
Euro 36,3661
Altın 2.928,18
BİST 9.636,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Çok Bulutlu
İstanbul
12°C
Çok Bulutlu
Çar 13°C
Per 14°C
Cum 16°C
Cts 14°C

5 BİN YILLIK MİRAS

5 BİN YILLIK MİRAS
06/04/2017 16:00
A+
A-

5 bin yıllık miras, atlı okçuluk

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Atlı Okçuluk Asbaşkanı Suluoğlu, “Atlı okçuluğun bizim için en önemli tarafı geçmişin ihtişamını, geleceğe taşımaktır.” dedi.

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Atlı Okçuluk Asbaşkanı Levent Talha Suluoğlu, “Atlı okçuluğun bizim için en önemli tarafı geçmişin ihtişamını, geleceğe taşımaktır.” dedi.

Suluoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada okçuluğun, gerek Selçuklu, gerekse Osmanlı Devleti zamanında kuruluşun en büyük etkenlerinden biri olduğuna dikkati çekerek, “Beş bin yıllık tarihi olan kültürel bir değerden bahsediyoruz. Atlı okçuluğu tarihi bir yansıma ve bir kültürel değer olarak biliyoruz ama sportif bir yanı mutlaka vardır. Bizim için en önemli tarafı geçmişin ihtişamını, geleceğe taşımaktır.” değerlendirmesini yaptı.

Atlı okçuluğu topluma ve gençlere tanıtabilmek için çalıştıklarını anlatan asbaşkan Suluoğlu, “Federasyonun kuruluş amacındaki hedef zaten budur. Gerek dizilerden olsun, gerekse devletimizin bu anlamda yaklaşımından olsun sporlarımız değer kazandı ve sahip çıkılmaya başlandı.” diye konuştu.

“At ile bir bütün olabilmeniz çok önemli”

Asbaşkan Levent Talha Suluoğlu, atlı okçuluk branşının bir canlı ile yapıldığını hatırlatarak, “At ile bir bütün olabilmeniz çok önemli. Atlı okçulukta bunu yakaladığınız an başarı da zaten kendiliğinden geliyor.” dedi.

Kendisinin 12 yılık geleneksel spor geçmişi olduğunu hatırlatan Suluoğlu, “Geçmişimizden feyzalarak önümüze bakmak ve yolumuzu buna göre çizmek istiyoruz. İki sene sonunda sistemi oturtursak, her şey rutine dönecektir.” ifadelerini kullandı.

Suluoğlu, Balıkesir, Ankara, Erzurum, Eskişehir ve İstanbul illerinde faaliyetlerinin daha fazla olduğunu dile getirdi.

Tesis sıkıntısı

GSDF Atlı Okçuluk Asbaşkanı Levent Talha Suluoğlu, federasyonlarının en büyük sıkıntısının tesis yetersizliği olduğunu savundu.

Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğine ihtiyaç duyduklarını ifade eden Suluoğlu, şöyle konuştu:

“Bizim çok büyük tesis sıkıntımız var. Birçok branşımızı ovalarda, çayırlarda, dağlarda ve tepelerde yapmak zorunda kalıyoruz. Bu çok kötü bir durum. Bu gelenek ve göreneklerimize verdiğimiz değeri de gösteriyor.”

Müsabakalar 4 aylık süreçte tamamlanıyor

Asbaşkan Suluoğlu, atlı okçulukta müsabakaların genelde yaz aylarında yapıldığını aktardı.

Müsabakaların haziran ayında başlayıp, eylül ayında sona erdiğini vurgulayan Suluoğlu, “Bu aylar içinde çeyrek, yarı final ve final olmak üzere 5 resmi müsabaka düzenliyoruz. 5 müsabakaya yaklaşık 150 kişi katılıyor.” diyerek sözlerini tamamladı.

AA